Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Welke feestelijke hoed draag ik als bruiloftsgast? De mooiste gelegenheidshoeden voor dames

Een hoed is een prachtig accessoire dat je kunt dragen als je bent uitgenodigd voor een bruiloft. Zeker in de zomer is het ook nog eens nuttig, want een iets grotere hoed beschermt je tegen de felle zon. In dit artikel doe je inspiratie op voor de mooiste gelegenheidshoeden voor dames.

Eerst even dit: hoe draag je een dameshoed?

De etiquette stelt dat je binnen je hoed af doet, en buiten mag deze natuurlijk op. Laat je in de winkel voorlichten hoe je de hoed het beste kunt dragen. De stelregel is dat deze net boven het oor en je wenkbrauwen moet vallen. Belangrijk is natuurlijk dat de hoed comfortabel zit; niet te strak en niet te los.
Lees ook Zomerhoeden voor de bruiloft | Shop een trendy cowboyhoed!

Kleine hoedjes voor een bruiloft

Een klein hoedje kun je bijna zien als een chique accessoire voor in je haar. Je hebt deze hoedjes in alle kleuren en soorten. Met veren, strikken… noem maar op. Kies voor een hoedje dat past bij de kleuren van de rest van je outfit.

Feestelijke hoeden

Een feestelijke hoed mag uitbundig zijn. Kies je voor een felle kleur jurk of blouse, dan kun je ook zeker met de kleur van je hoed uitpakken! Een feestelijke hoed mag ook best iets groter zijn.
Lees ook Etiquette van hoeden op bruiloften

Strohoeden

Ga je naar een beach-wedding of bruiloft in Ibiza-stijl, dan is een strohoed een goed idee. Instant zon-, zee-, strand-gevoel!

Welke hoed is trendy in 2024?

Wil je helemaal hip voor de dag komen? Kies dan voor een baret! Dat is de hoedentrend van 2024. De cowboyhoed is ook hip and happening dit jaar. Past het bij het thema van de bruiloft, dan kun je daar zeker goed mee voor de dag komen. Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation