Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Wat je nooit bespreekt over je huwelijk met vrienden

Vriendinnen zijn er om alles mee te delen, lief en leed, een lach en een traan. Toch? Niet helemaal. Sommige dingen over je relatie of huwelijk deel je niet en zullen altijd privé blijven tussen jullie tweetjes.

Relatieproblemen bespreken

Geen enkele relatie is zo geweldig dat er nooit ruzie is. Ruzie is een manier om je frustraties te uiten. That said, je kunt wel op een slechte manier ruzie maken (en dus ook op een goede!). Als je tijdens een ruzie met je liefje even afstand neemt en de steun van een vriendin opzoekt, bedenk dan goed wat je wel écht met haar wil delen. Het kan zijn dat je meer deelt dan je eigenlijk wil omdat je nog boos bent op je partner. Ook al zal je vriendin het niet verder vertellen, je hebt dan details gedeeld die eigenlijk tussen je partner en jezelf hadden moeten blijven. Een tip: probeer altijd in de ik-vorm te praten. Dus niet: “Jan gedraagt zich als een eikel”, maar: “Ik vind het echt niet prettig hoe hij reageert”. Zo kun je makkelijker focussen op het echte probleem in plaats van dat je het probleem gewoon volledig op je partner afschuift.


Lees ook Al mijn vrienden zijn getrouwd, behalve ik...


Seksleven is privé

Het is leuk om te vertellen aan je vriendinnen dat je partner heel goed is in bed, maar bepaalde details over jullie leven tussen de lakens houd je voor je. Misschien heeft je partner iets waarvoor hij zich schaamt en waarvan hij logischerwijs niet wil dat iemand het weet. Dat vind jij misschien juist wel heel aantrekkelijk en dat wil je dan vertellen aan je vriendinnen. Toch is dat een ongeschreven regel die je verbreekt, een onzichtbare grens van je partner waar je overheen gaat. Je zou het ook niet prettig vinden als je partner allerlei details bespreekt met zijn vrienden. Dus: algemeen mag, persoonlijke details laat je achterwege.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation