Wat is een omzetgarantie bij een bruiloft?

Veel trouwlocaties werken met een omzetgarantie. Vaak worden omzetgaranties ingezet op data die heel populair zijn. De populaire data hebben een hogere omzetgarantie dan de data die niet zo populair zijn. Wat houdt omzetgarantie precies in en wat betekent het voor jullie bruiloft?

omzetgarantie bij een bruiloft

Minimale omzetgarantie bruiloft


Dat trouwlocaties met een omzetgarantie werken is heel normaal. De meeste bruiloften worden op een populaire datum gepland, waarop normaal gesproken veel omzet wordt gedraaid. Dit kan een feestdag zijn, maar ook gewoon het hoogseizoen. De omzetgarantie houdt in dat de totale reserveringswaarde van jouw bruiloft op een populaire datum aan een minimum bedrag moet voldoen. Meestal betaal je dit bedrag minimaal zeven dagen voordat de bruiloft plaatsvindt. Op deze manier is de trouwlocatie ervan verzekerd dat ze geen omzet mislopen, mocht de bruiloft op het laatste moment toch niet doorgaan.

omzetgarantie bruiloft

Reserveren zonder omzetgarantie


Een trouwlocatie reserveren zonder omzetgarantie is mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld in het laagseizoen. Ook werken lang niet alle trouwlocaties met een omzetgarantie. Het is dus verstandig om hierover te informeren voordat jullie een trouwlocatie reserveren. Sommige bruidsparen hebben bijvoorbeeld een trouwlocatie op het oog, maar deze was niet beschikbaar op hun datum. Stel dat de trouwlocatie die eigenlijk optie 1 was toch last-minute vrijkomt, dan wil dat bruidspaar natuurlijk snel kunnen wisselen. Dan is het handig als je geen omzetgarantie hoeft te betalen.

omzetgarantie trouwlocatie bruiloft

Trouwlocatie reserveren


Als je verloofd bent, is een trouwlocatie regelen één van de eerste dingen die je wil afstrepen van je lijstje. Maak echter geen overhaaste beslissingen en zeg niet te snel iets toe. Een mondelijke overeenkomst is namelijk ook een geldige overeenkomst. Wees duidelijk in de communicatie richting de trouwlocatie en zeg dat je eerst een paar andere locaties wil bekijken voordat je met één van de locaties in zee gaat. Wees niet bang om bepaalde zaken te vragen, zoals de omzetgarantie. Hoe meer duidelijkheid, hoe beter!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation