Wat er verandert na je bruiloft

Als je eenmaal getrouwd bent, zullen er wat dingen veranderen in je dagelijkse leven. Je praat en denkt anders, je prioriteiten verschuiven en ‘me-time’ wordt belangrijker. Lees hier wat er nog meer verandert nadat je in het huwelijksbootje gestapt bent!

Je praat anders over je partner


Je vriend(in) is nu ineens je man of vrouw en dat voelt toch wel heel anders. Alsof het ineens een stuk serieuzer is, ook al ben je al tien jaar een stelletje. Ineens ben je een gezin, verbonden bij wet. Aan het woord ‘verloofde’ kon je maar moeilijk wennen, maar aan het woord ‘echtgenoot’ ben je binnen no time gewend en je bent dolgelukkig met de nieuwe titel.

Andere prioriteiten


Toen je nog niet getrouwd was, was gaan trouwen een prioriteit voor jullie. Nu die taak is afgevinkt, heb je nieuwe prioriteiten. Jullie zijn nu een gezin en dat moeten jullie vanaf nu gaan beschermen. Als andere factoren in het leven hun tol eisen, is jullie gezin belangrijker dan voor het huwelijk.

Jullie geld is nu ‘ons’ geld


Nu er sprake is van ‘we’, is jullie aparte geld nu geld van jullie samen. Er komt een gezamenlijke rekening en ook gezamenlijke uitgaven. Samen hebben jullie betaald voor de bruiloft en de andere dingen die nu komen (een huis, kinderen) gaan jullie ook samen bekostigen.

Tijd samen wordt belangrijker


Een momentje voor jullie tweeën wordt steeds belangrijker. In aanloop naar de bruiloft was er nauwelijks sprake voor tijd voor jullie tweeën. Plan regelmatig een avondje voor jullie alleen, zodat jullie je privacy en quality time behouden.

Je voelt je zekerder


Je was natuurlijk al behoorlijk lang samen met je partner, maar nu jullie getrouwd zijn voelt het definitief. Jullie hebben echt voor elkaar gekozen en de hele wereld mag het weten. Dat voelt heel lekker en maakt je zelfverzekerder!

Ander zelfbeeld


Hoe je naar jezelf kijkt, verandert ook. Dat heeft te maken met het vorige punt, dat je je zekerder voelt. Je hebt je partner in crime en dat doet een mens goed.

Argumenten zijn snel opgelost


Als je naar het grotere geheel kijkt, lijken de meeste argumenten onbelangrijk. Waarom maakten we daar ook alweer ruzie over? Het gros van de argumenten kunnen jullie snel oplossen.

Je vindt gezondheid belangrijker


Nooit voelde gezond blijven zo belangrijk als nu. Je denkt immers wellicht na over het krijgen van kinderen en een gezond lichaam is daarbij belangrijk. Ook wil je er goed uitzien voor je partner en zo lang mogelijk gezond van elkaar kunnen genieten.

Meer nadenken over toekomst


Je gaat meer nadenken over de toekomst, of dat nu met kinderen krijgen te maken heeft, of veel reizen, of je werk, of verhuizen naar jullie droomhuis. Voor je getrouwd was, had je de bruiloft om naar uit te kijken, en nu hebben jullie weer nieuwe dromen en doelen in jullie leven. Dream on!

Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation