Trouwtradities die nooit oud worden

We kennen allemaal trouwtradities die wel oud zijn, maar nooit oud zullen worden. Snap je? Van die tradities die gewoon te leuk en te mooi zijn om ooit te veranderen. Zoals op één knie gaan als je iemand ten huwelijk vraagt of het feit dat je als bruiloftsgast geen wit draagt. Lees hier over andere trouwtradities die nooit zullen veranderen!

Bruiloftsetiquette


Bruiloftsetiquette: hoewel er zowel geschreven als ongeschreven regels bestaan, zijn ze allemaal wel eens aangepast aan de modernere tijden. Het bruidspaar wil dan een ‘hippe’ bruiloft met nieuwe invloeden. Dat kan, maar sommige tradities zullen nooit veranderen. Zo is het gewoon nooit oké om wit te dragen op een bruiloft. Alleen de bruid mag dat. En je brengt ook geen kinderen mee naar een bruiloft, als er op de uitnodiging expliciet staat dat er geen kinderen welkom zijn. Hetzelfde geldt voor een plus-one: is de uitnodiging alleen aan jou gericht? Dan neem je geen date mee.

‘Regels’ voor het bruidspaar


Ook al is het de bruiloft van het bruidspaar en mogen ze in feite alles zelf bepalen, toch zijn er een paar ‘regels’ waar iedereen van uit gaat op een bruiloft. Zo is er vaak een open bar en laat je de gasten niet betalen voor elk drankje dat ze drinken. Laat staan voor de hapjes die ze krijgen (het is wel eens voorgekomen, hoor!). Ook zorg je als goed bruidspaar voor een plan B voor de gasten in geval van slecht weer. Ze moeten warm en droog kunnen zitten en het liefst ook nog eens comfortabel met een hapje en drankje. Het is jullie dag, maar de gasten mogen ook niks tekort komen.

Telefoons uit op de bruiloft


Niets is vervelender dan onderbroken te worden tijdens de ceremonie. Dat kan zijn door een huilend kind, maar nog erger is het gerinkel van een telefoon. Zet je telefoon uit voordat je naar de bruiloft vertrekt of neem de telefoon helemaal niet mee. Zo word je ook niet afgeleid van waar het allemaal om draait die dag: het bruidspaar.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation