Trouwlocaties: goedkoop en toch feestelijk

Ben je ‘on a budget’, bijvoorbeeld omdat jullie liever sparen voor een grote reis of verbouwing van het huis? Helemaal niets mis mee! Soms kun je door slim na te denken vooraf heel wat besparen op de grote dag. Neem de trouwlocatie; ook deze kan goedkoper dan je misschien verwacht dankzij de tips in dit artikel.

Goedkope locaties voor de bruiloft


Ken je iemand met een grote, mooie tuin? Kijk hem of haar lief aan en voordat je het weet heb je een super-de-luxe trouwlocatie voor niets of een symbolisch bedrag geregeld. Woont er niemand groots en wil je toch buiten trouwen, overweeg dan om de receptie in het park te houden. Lekker nonchalant en vrij! Het enige dat je nodig hebt is dat de weergoden je gunstig gezind zijn!

Trouwlocaties voor een klein gezelschap


Wil je niet veel gasten uitnodigen, dan kun je een slagje slaan met de prijs. De trouwlocatie die normaal gesproken een groot gezelschap ontvangt, kan in dezelfde ruimtes ook drie afzonderlijke mini-bruiloften herbergen. Dat doet automatisch iets voor de prijs in gunstige zin. Maar wacht… er is misschien nog wel een veel logischere plek om jullie (mini)bruiloft te vieren: ben je met maximaal dertig gasten, dan is een restaurant een heel goede keuze.

Trouwen in het laagseizoen


Trouwen in het laagseizoen heeft een gunstig effect op de prijzen van de locaties. Januari en februari zijn niet favoriet bij stellen, maar maakt jou dat niets uit dan kun je op dit punt een goede besparing realiseren op de trouwlocatie.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation