Trouwen op het strand, wat zijn de kosten?

Hoe romantisch: trouwen op het strand! Houden jullie van de zee en is het je ultieme droom om elkaar het ja-woord te geven met het ruisen van de zee op de achtergrond? Wat houdt je dan tegen! De kosten misschien, denk je nu. Maar trouwen op het strand kan zo goedkoop of duur als je wilt.

Kosten trouwambtenaar


Zie je het niet zitten om in het gemeentehuis te trouwen, dan kan de gemeente waar de trouwlocatie onder valt een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand aanwijzen. De kosten hiervoor verschillen erg per gemeente; ga uit van een gemiddelde prijs van 750 euro. Het is ook mogelijk om een zelfstandige trouwambtenaar in te huren. Hij of zij kan waar je wilt, dus ook op het strand, de ceremonie verzorgen. Naast de gemeentelijke leges betaal je dan een honorarium aan deze trouwambtenaar, wat gemiddeld rond de 600 euro ligt.

Strandtent


Trouwen op het strand klinkt als ‘vrijheid blijheid’, maar toch gelden er regels. Zo wijst de gemeente de trouwlocaties aan, en deze trouwlocatie dient wel in of bij een ruimte te zijn. Nu is dat wel zo handig, want met het oog op het Hollandse klimaat is het fijn om in geval van regen lekker beschut binnen jullie huwelijk te vieren. Reken voor een strandlocatie gemiddeld 5.000 euro.

Styling


Wil je trouwen op het strand, dan trouw je met uitzicht op een van de mooiste plekken van het land! Hierdoor hoef je op het gebied van styling niet per se gigantisch uit te pakken. Met schelpen, lampionnen en wit linnen, kom je al een heel eind. Schelpen vormen ook een leuke corsage!

Diner


Een beachwedding vraagt om hapjes en drankjes die passen bij het strand. In plaats van een formeel, en wellicht duur, diner kun je kiezen voor een relaxte bbq.

Fotografie


Trouwen op het strand betekent een geweldig decor voor jullie foto’s. Jullie hoeven voor de foto’s niet speciaal met de fotograaf naar een andere locatie te rijden. Het zand, de zee, mooie Hollandse luchten en de duinen: meer heb je niet nodig!

Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation