Trouwen met een onbekende zorgt voor interessante televisie

De deelnemers van Married at First Sight hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal op zoek naar de liefde. Verder vormen de bruiden en bruidegoms in spé een divers gezelschap en hebben ze allemaal hun eigen redenen om mee te doen aan het televisieprogramma, dat regelmatig wordt aangeduid als ‘het experiment’. Sommigen zijn het zat om de data van hun telefoon abonnement vooral te gebruiken voor datingapps. Het eindeloze naar links of rechts swipen, de ‘vleeskeuring’, de ongemakkelijke dates. Anderen hebben apps als Tinder überhaupt links laten liggen, maar komen niemand tegen met wie ze hun leven willen delen. Ze zijn op zoek naar een maatje en gebruiken hun telefoon abonnement liever om romantische berichtjes naar hun partner te sturen.

Het concept


Gift Ved Første Blik. Zo heet het programma in Denemarken, het land waar het concept oorspronkelijk vandaan komt. In Nederland kwam het trouwexperiment voor het eerst in 2016 op de buis. Het concept is even simpel als ingewikkeld: experts koppelen deelnemers op basis van de uitkomsten van diverse tests en vragenlijsten. De eerste keer dat de toekomstige echtgenoten elkaar zien, is voor het altaar en na het jawoord gaan ze op huwelijksreis om elkaar beter te leren kennen. Voor sommige huwelijken is dit al de druppel, omdat de verschillen tussen de pasgetrouwden onoverbrugbaar blijken te zijn, terwijl andere stellen (tijdelijk) gaan samenwonen na hun romantische trip. Aan het einde van het experiment beslissen de deelnemers of ze getrouwd blijven of niet.

Married at First Sight Nederland


Sinds de eerste twee seizoenen van Married at First Sight Nederland heeft er geen enkel huwelijk standgehouden. In seizoen zes, dat begin 2021 werd uitgezonden, zagen we dat twee koppels getrouwd bleven: Fred en Sylvia en Aron en Monique, maar uiteindelijk gooiden ook deze stellen de handdoek in de ring. De programmamakers hebben daarom besloten het concept aan te passen, zodat we in seizoen zeven hopelijk kunnen genieten van minimaal één ontluikende romance.

Married at First Sight Australië


Misschien komen er wel meer elementen van de Australische versie van Married at First Sight terug in seizoen zeven. In dit land ziet het traject van de ‘newlyweds’ er na de bruiloft en de huwelijksreis namelijk iets anders uit. Sowieso duurt het experiment langer, maar daarnaast gaan de stellen samenwonen in een appartement en zijn er tussendoor etentjes met de andere koppels. Tijdens de ‘Commitment Ceremony’ vertellen de deelnemers of ze in het experiment willen blijven of toch willen vertrekken. Of het nu aan de Australische kandidaten ligt, of aan de andere opzet: het levert zeer vermakelijke televisie op voor wie ervan houdt. Knetterende ruzies, affaires, tandenborstels die als wraak door de toiletpot worden gehaald en koppels die een totaal andere taal lijken te spreken. Married at First Sight Australië is te zien bij Videoland.

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation