Trouwen in de kerk? Receptie op het kerkplein!

Gaan jullie trouwen in de kerk en ben je nog op zoek naar een leuke locatie voor de receptie? Wat dacht je van het kerkplein? Zo kun je direct na het jawoord proosten met jullie gasten!

Geen extra reiskosten


Het is altijd een uitdaging om een geschikte locatie te vinden voor de receptie. Heb je er al eens aan gedacht om deze te houden op het kerkplein, direct vóór de kerk waar jullie ‘ja’ zeggen? Bij de meeste kerken ligt een groot plein, ideaal om te proosten met al die bruiloftsgasten. Het voordeel is dat je geen extra reiskosten hebt; iedereen was er immers toch al voor de ceremonie.


Nog een voordeel van een receptie op het kerkplein: niemand hoeft naar een andere locatie te reizen. Zo bespaar je naast kosten ook zeker tijd. Mensen lopen na jullie jawoord naar buiten en heffen direct samen het glas! Dat is ook heel handig voor de gasten die wat minder goed ter been zijn; het reizen na een andere locatie kan dan wat lastiger of meer vermoeiend voor ze zijn.

Versieren


Het kerkplein kun je natuurlijk eenvoudig in dezelfde sfeer en stijl brengen als de rest van jullie bruiloft. Bijvoorbeeld met statafels, ballonnen, slingers en een lange tafel met champagne en een hapje erbij. Denk wel even na voor een plan B in geval van minder goed weer. Maar als je geluk hebt en het zonnetje schijnt, is er niets leuker dan direct na de ceremonie te kunnen proosten met jullie gasten!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation