Trouwen in de herfst | Genieten op je herfstbruiloft

Het is geen wonder dat veel mensen van de herfst houden: de bladeren aan de bomen kleuren prachtig, het is niet bloedverpletterend heet of ijskoud, het is weer chocolademelk-en-dekentjes-tijd én het belooft prachtige landschappen voor bijvoorbeeld je bruiloft...

Warme kleuren als leidraad


Zeg herfst en je denkt aan warme tinten. Bladeren van bomen krijgen de meest bijzondere kleuren in een korte tijd en ondanks dat het een aankondiging van de winter is, wordt het uitzicht zeer kleurrijk en vrolijk voordat het kaal en grauw wordt. Vaak schijnt het zonnetje ook nog een aantal dagen, waardoor het buiten aangenaam fris met een verwarmende gloed is. Ideaal voor een herfstbruiloft, dus!

Prachtige herfsttafel


De natuur geeft echter nog meer pracht en praal dan alleen een mooi fotolandschap. Natuurlijke materialen zoals uiteraard de kleurige bladeren, eikels en dennenappels fungeren bij uitstek als aankleding van de herfsttafel op je bruiloft. De tafel waar het gastenboek op ligt kan je aankleden als herfsttafel, maar de eikels en dennenappels kan je ook gewoon op de dinertafels neerleggen.


Het zoeken van deze natuurlijke materialen wordt nog leuker met een groepje kinderen. Maak er een wedstrijdje van wie de meeste eikels, dennenappels, kastanjes en de prachtigste bladeren kan vinden. Wie weet zitten er ook nog een paar mooie veren tussen of zelfs wel een hertengewei...

Sfeer met kaarslicht


Wat past er beter bij de herfst dan wollen sokken, een fleece dekentje, chocolademelk met marshmellows, een knapperend haardvuurtje en natuurlijk sfeervolle kaarsen? Een bruiloft waar je al deze aspecten ook vindt, natuurlijk! Geef je gasten het gevoel dat ze in een gigantische en knusse woonkamer terecht komen waar ze lekker op banken en comfortabele wegzakstoelen kunnen gaan zitten. De sfeer wordt met kaarslicht nog knusser en romantischer. Op de stoelen en banken liggen her en der lekkere dekentjes en je gasten kunnen altijd chocolademelk halen en deze onder het genot van kaarslicht opdrinken. Klinkt fijn, hè?

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation