Trouwen en slapen op één locatie? Glamping bruiloft!

De glamping bruiloft heeft zijn weg gevonden naar ons hart. Het is een geweldige manier om de bruiloft te vieren met iedereen die je lief hebt en tegelijkertijd goedkoop een slaapplek te regelen voor alle bruiloftsgasten. Uiteraard zonder dat het iemand aan de nodige luxe ontbreekt, want daar draait het om op een glamping.

Fotocredit: PixHound | Shutterstock.com

Wat is glamping?


Glamping is een samenvoeging van de twee Engelse woorden ‘glamourous’ en ‘camping’. Het is een soort kamperen 2.0: wel overnachten in een tentje, maar zonder het gemis van luxe elementen (zoals een eigen toilet). Voor mensen die wel graag de natuur in trekken, maar ook willen genieten van een luxe vakantie!

Trouwen op een glamping camping


Luxe kamperen, dus. Maar de glamping camping blijkt dus ook uitermate geschikt voor een mooi feestje; jullie bruiloft, bijvoorbeeld! Alle gasten hebben direct een fijn plekje om zich terug te trekken en om te overnachten. Het is bij campings erg makkelijk om een deel van het terrein af te huren, zodat jullie echt een apart stuk hebben voor het feest. In overleg kun je foodtrucks plaatsen zodat niemand iets tekort komt. Zelfs decoraties mogen jullie meenemen, zolang het de volgende dag maar weer netjes en opgeruimd is. Om daadwerkelijk te mogen trouwen op een camping, moet je een babs inhuren. Die trouwt jullie ter plekke!

Gasten uitnodigen voor de glamping bruiloft


Een glamping bruiloft is natuurlijk iets anders dan anders, dus het is handig om op de trouwuitnodigingen te vermelden wat de gasten zelf mee moeten nemen en wat al aanwezig is. Misschien zijn er niet genoeg glamping tenten en zul je moeten kijken wie een eigen tent mee wil en kan nemen. In de glamping tenten zelf zijn vaak heerlijke bedden aanwezig en een privé toilet. Nooit meer met een rolletje wc-papier over de hele camping!

Ontbijten met de bruiloftsgasten


Wat is het ultieme vakantiegevoel? Ontbijten in een klapstoeltje op de glamping camping! Klapstoeltje hoeft niet zozeer, maar het belangrijkste is dat je kunt ontbijten met je bruiloftsgasten. Regel een ontbijt buffet of laat bij welke tent een mandje met lekkers bezorgen. Een super gezellige en knusse manier om de glamping bruiloft af te sluiten. Je hoeft niet eens de tent in te pakken als je weer naar huis gaat!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation