Welke.nl

Traditioneel daten zoals vroeger

De basis van elke fijne relatie is communicatie en tegenwoordig hebben we zoveel technologie dat het bijna onmogelijk is om een dag niet te communiceren. Toch hebben alle apps niet per se gezorgd voor een betere communicatie tussen geliefden.


Ouderwetse dating tips


Als je bent aangewezen op appen, bellen en afspreken, bijvoorbeeld omdat je nog niet samenwoont of gewoon nog aan het daten bent, dan schieten de ‘ouderwetse’ communicatiemanieren er nog wel eens bij in. Vroeger belde je iemand op en kreeg je iemand aan de lijn, of je sprak een bericht in en wachtte geduldig af tot je werd teruggebeld. Tegenwoordig sturen we een appje met de snelheid van het licht en verwachten we ook een snel antwoord terug. Helemaal frustrerend is het gelezen appje waar vervolgens geen reactie op komt. De tip van experts is: bel. Als het niet anders kan, bel elkaar dan. Hoor elkaars stem. Met alleen geschreven tekst ligt miscommunicatie al gauw op de loer. Bovendien is niets zo duidelijk, persoonlijk en warm als het horen van de stem van je liefje.

Daten zoals vroeger


Mensen die hun smartphonegebruik proberen te minderen worden gezien als bijzondere individuen, terwijl het eigenlijk nog niet zo heel lang geleden is dat niet iedereen een mobiele telefoon had. “Ik heb een antwoordapparaat en dat is genoeg”, was meestal het antwoord. Dat kunnen we ons nu helemaal niet meer voorstellen. Wil je de communicatie verbeteren tussen jullie? Ga dan ‘oldskool’ en spreek vaker met elkaar af. Ga de deur uit, zorg voor face-to-face-communicatie en laat je telefoon wat vaker links liggen.

Daten via een app


Als je een date wil, dan ga je gewoon even naar een datingsite of je installeert een dating-app. Nog dezelfde avond zit je met een kersverse date aan tafel. Vroeger ging dat allemaal weliswaar langzamer, maar ook bedachtzamer. Met wie ga ik op date? Vindt hij me wel leuk genoeg? Tegenwoordig ontmoet je een vreemde en zie je dan wel of je diegene leuk vindt of niet. Als je eenmaal op de date bent aangekomen, waardeer diegene die voor je zit. Pak niet steeds je telefoon (misschien ben je al een andere date aan het regelen voor de volgende dag) en geef je date zelfs een tweede kans als je het niet vanaf de eerste minuut leuk vindt. Zo bouw je een duurzame relatie in de vliegensvlugge wereld waar we nu in leven.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation