Tips voor het plannen van een bruiloft zonder bruidsdiner

Geen bruiloftsdiner?! Ja, dat lees je goed. Voor veel bruidjes is het bruidsdiner een onmisbaar moment op hun grote dag, maar niet iedereen houdt van tradities. Bovendien betekent het niet dat de bruiloftsgasten niet te eten krijgen, er zijn namelijk talloze andere opties die misschien wel leuker zijn!

Tips voor het plannen van een bruiloft zonder bruidsdiner

Avondbruiloft zonder bruidsdiner


Voor de bruidjes die hebben gekozen voor een avondbruiloft zonder een bruiloftsdiner is het verstandig om wel te beginnen met iets te eten voor de gasten. Ze moeten immers nog de hele avond. Maak op de uitnodiging al duidelijk dat er geen bruiloftsdiner zal zijn en zorg ook dat de bruiloft op een tijdstip begint waarop de meeste gasten al gegeten hebben, bijvoorbeeld rond een uur of acht. Je kunt ook op de uitnodiging vertellen dat er wel zoetigheid aanwezig is, bijvoorbeeld in de vorm van de bruidstaart of cupcakes of een andere vorm van een dessert.

Tips voor het plannen van een bruiloft zonder bruidsdiner

Bruiloft zonder avondfeest


Een bruiloft duurt niet altijd de hele dag plus een hele avond, veel bruidsparen kiezen ervoor om de bruiloft gedurende één dagdeel te vieren, zoals alleen het dagdeel. De bruiloft begint dan al vroeg, dus zorg ervoor dat jullie gasten wel een goede maaltijd krijgen in de vorm van een brunch of lunch. Een bijkomend voordeel is dat gasten vaak overdag minder drinken, dus ook al serveer je cocktails bij de lunch, dan zal je rekening van de drank nog steeds lager zijn dan bij een avondbruiloft.

Tips voor het plannen van een bruiloft zonder bruidsdiner

Voldoende zitplekken op de bruiloft


Zelfs als je geen planning maakt voor waar de gasten moeten zitten, zorg dat er meer dan voldoende stoelen aanwezig zijn zodat elke gast gemakkelijk een plekje kan vinden. Dat scheelt veel gedoe voor jezelf en voor je gasten. Ze hebben namelijk geen vaste plek om te zitten en dat zorgt vaak ook voor meer mengeling tussen de gasten en dus meer gezelligheid! Vergeet niet om heel duidelijk te zijn over wat je de gasten aanbiedt qua eten – of het nu brunch, lunch, diner, dessert of nog iets anders is. Zo voorkom je teleurstellingen en komen de gasten goed voorbereid naar jullie bruiloft.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation