Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Tips voor een unieke bruiloftsceremonie

Hoewel de trouwceremonie een heel mooi moment is, zijn er niet veel ceremonies die echt uniek zijn.

Check onze tips voor een uniek bruiloftsceremonie

Bij de ceremonie moeten een aantal zaken gebeuren en vaak gebeurt dit op de standaard manier. Het kan echter anders!

Bloemen gooien na de ceremonie

Als na de trouwceremonie het bruidspaar het pand verlaat, gooien mensen vaak rijst. Gooi eens met iets anders! Bijvoorbeeld met bloemen. Gipskruid is bijzonder geschikt om mee te gooien (komt niet zo hard aan) en heeft de kenmerkende witte kleur van een bruiloft. Je kunt er ook voor kiezen om met z’n allen bellen te blazen als het bruidspaar naar buiten komt (kies wel voor een bellenblaassop dat niet vlekt) of allemaal tegelijk ballonnen loslaten.

Trouwkaarsen versmelten

Een mooi symbool van jullie trouw en liefde is het samensmelten van trouwkaarsen. Deze kaarsen heb je natuurlijk al eerder zelf gemaakt. Kies voor twee verschillende kleuren, zodat je goed kunt zien hoe de kleuren zich met elkaar vermengen en samenkomen. De samengesmolten kaars staat natuurlijk symbool voor jullie liefde en het huwelijk dat jullie nu gaan beginnen. Brand de kaars op bijzondere dagen, zoals jullie trouwdag of wanneer jullie een speciale date samen hebben, zoals een diner bij trouwkaarslicht!

Gepersonaliseerde trouwdoos

Iedereen heeft jullie zoveel lieve kaartjes gestuurd voor de bruiloft, en op de bruiloft zelf hebben alle gasten een lieve wens op een kaartje geschreven. Waar ga je die bewaren? In een prachtige persoonlijke trouwdoos natuurlijk Laat een houten kistje graveren en personaliseren en bewaar er je mooiste herinneringen van jullie bruiloft in.


Dat kunnen dus kaartjes zijn, maar ook een liefdesbrief aan elkaar, of de mooiste foto’s van de bruiloft. Open deze trouwdoos geregeld en bekijk de inhoud samen, onder het genot van een goede fles wijn.

Iedereen met elkaar verbonden

Op een bruiloft heb je al je dierbaren om je heen en voel je je verbonden met iedereen. Wat als we die verbondenheid eens visueel maken? Geef iedereen een gekleurd lint en laat iedereen een verbinding maken met het bruidspaar. Of kies alleen voor de families van het bruidspaar. Je ziet zo heel mooi wie er in connectie staat met de newlyweds. De linten kun je ook mooi bewaren, bijvoorbeeld in die leuke trouwdoos!


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation