Welke.nl

Tips bij het kiezen van je trouwlocatie

Veel bruidsparen kiezen voor een locatie waarmee ze al bekend zijn. Logisch, want dan weet je hoe het eraan toe gaat en wat je kunt verwachten. Niet alle restaurants of hotels zijn echter ook officiële trouwlocaties en dan weet je niet wat je kunt verwachten. Of toch wel?

Incognito bij trouwlocatie op bezoek


Voor je een trouwlocatie hebt uitgekozen en je een afspraak maakt, is het verstandig om een keer incognito op bezoek te gaan. Dat is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld wanneer je in het buitenland trouwt. Als het wel kan, ga dan een keertje bij de trouwlocatie van jullie keuze eten. Het personeel dat er werkt, kan namelijk jullie bruiloft maken of breken. Dit is lastig te controleren, want het personeel zal ongetwijfeld niet uit hetzelfde team bestaan op jullie trouwdag. Toch krijg je een goed inzicht na zo’n bezoekje. Op sommige bruiloften is het personeel koeltjes en gehaast. De borden worden zo nu en dan weggehaald terwijl niet iedereen is uitgegeten. Dat wil je natuurlijk niet! Het bruidsdiner is een gezellig rustmoment en mag absoluut niet gehaast zijn.

Trouwlocatie geschikt voor bruidsjurk?


Ook niet geheel onbelangrijk: is de trouwlocatie geschikt voor je trouwjurk? Check of de wc’s schoon zijn en of je er gemakkelijk met een bruidsjurk naar het toilet kan. Heb je een beetje ruimte? Kan je nergens aan blijven haken?

Sfeer trouwlocatie is essentieel


Naast praktische zaken is het ook belangrijk dat je de restauranteigenaar spreekt. Incognito is dit wat lastig, aangezien je toch moet uitleggen dat jullie graag willen trouwen op deze plek. Na je incognito bezoekje kan je een officiële afspraak maken. Is er bij de eigenaar ruimte voor persoonlijke aanpassingen? Hebben ze een aantrekkelijke all-in prijs? Begin altijd op tijd met de zoektocht naar een trouwlocatie, zo heb je de meeste ruimte om ook andere locaties te ‘testen’ en te vergelijken.

Sanne van Bortel

Waar ligt de trouwlocatie uit jullie dromen?


Maakt het niet uit waar, dan wacht je een enorme keuze. Je kunt immers in elke gemeente en in het buitenland trouwen. Dat geeft heel veel vrijheid. Is de afstand wel van belang, trek dan een cirkel rond je woonplaats en ga daarbinnen op zoek. Laat je inspireren en ga naar de TROUWLOCATIES...

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation