Tips als je heerlijk wil trouwen aan het water

Trouwen aan het water is geweldig. Nou ja, niet als je een hekel hebt aan water, natuurlijk, maar trouwen aan het water zorgt voor geweldige bruidsfoto’s. Je kunt op het strand trouwen en je bruiloft een festival-vibe geven, maar trouwen aan het water kan ook betekenen dat je een prachtig helder meer opzoekt of zelfs je bruiloft viert op een dok of haven. Alles kan!

trouwen aan het water

Trouwlocaties aan het water


Van trouwen aan het water komt niet veel terecht als je niet eerst een mooie trouwlocatie aan het water ziet te vinden. Gelukkig zijn er héél veel plekken waar je terecht kan voor een bruiloft aan het water. Vergeet niet dat je ook kunt zoeken op ‘rederijen’ in plaats van op ‘trouwlocaties aan het water’. Laat je niet uit het veld slaan als de eerste paar trouwlocaties al volgeboekt zijn, trouwen aan het water is nu eenmaal heel populair. Verbreed je zoekterm en zoek ook op ‘trouwen op het strand’ of varieer nog meer met de zoekterm. Het gaat je lukken!

Aankomst per boot op de bruiloft

Aankomst per boot op de bruiloft


Normaal gesproken kies je voor trouwvervoer in de vorm van een mooie auto, maar als je toch aan het water gaat trouwen, waarom zou je dan niet kiezen voor een gave boot? Een speedboot is misschien niet zo’n goed idee, met de trouwjurk en een eventuele sluier en sleep in het achterhoofd. Maar je kunt wel een indrukkende entree maken door aan te komen op een mooie jacht. Diezelfde jacht kun je ook gebruiken als trouwlocatie, al mag het dan een aardig formaat boot zijn wil je alle gasten erop kwijt kunnen. Je kunt ook kiezen voor een klein bootje en er een woordgrap van maken. Jullie nemen in het huwelijksbootje stappen zo wel erg serieus.

trouwen aan het water bruiloft

Trouwen aan het water


Hoe je het ook wendt of keert, een bruiloft aan het water is altijd anders dan een bruiloft op een binnenlocatie. Denk dus ook goed aan je weerplan en je back-up plan, en vergeet niet dat er rondom het water altijd een zachte ondergrond aanwezig is. Naaldhakken is dus niet de meest praktische keuze bij zo’n bruiloft. Ook een gigantische jurk zoals een prinsessenjurk is misschien niet zo slim. Maar als dat echt is wat je wil, dan gaan jouw wensen natuurlijk boven de praktische zaken. Geniet van jullie bruiloft aan het water!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation