Nooit een huwelijkscadeau ontvangen?

Jullie bruiloft is alweer een tijdje geleden en van sommige gasten hebben jullie nooit een cadeau ontvangen, terwijl de bruiloftsetiquette omschrijft dat je wel een cadeau mag verwachten als iemand je bruiloft bijwoont. Wat kun je doen in zo’n geval?

Geef bruiloftsgasten de tijd


Niemand neemt graag de taak op zich om gasten weken na de bruiloft op te bellen of een kaartje te sturen met de vraag waar het cadeau is gebleven. Het is ook geen leuke klus. Je kunt ervoor kiezen om het te laten zitten, maar als dat geen optie is voor jullie, geef dan in eerste instantie de gast(en) nog iets meer tijd om een cadeau te sturen. Je weet immers nooit wat er aan de hand is; het cadeau kan vertraging opgelopen hebben, heeft een lange levertijd, moet met de hand gemaakt worden, of de gasten hebben even geen budget om het cadeau dat zij in gedachten hadden te kopen. Volgens de traditie mogen cadeaus nog tot enkele maanden na de bruiloft gestuurd worden. Echter, volgens de etiquette is het gebruikelijker om in de weken voor en na de bruiloft een cadeau te sturen.

Vragen om bruidscadeau?


Als de maanden verstreken zijn, voelt het misschien alsof je niet meer kunt vragen hoe het zit. Een ‘laat maar zitten’-gevoel bekruipt je. Toch is het niet gek om te peilen wat er is gebeurd. Bel niet rechtstreeks op, maar vraag vrienden en familie om poolshoogte te nemen. Laat iemand er casual over beginnen zonder een directe vraag te stellen. Wie weet is degene het gewoon vergeten, en jumpstart een gesprek over jullie bruiloft het geheugen. Als je enkele weken na de subtiele hints nog niks hebt ontvangen, dan kun je altijd nog eens bellen met de persoon of jezelf afvragen of het nou echt zo belangrijk is. Is hun vriendschap belangrijker of een cadeau? Als je een mooie bruiloft hebt gehad waarop iedereen aanwezig was die je hebt uitgenodigd, is dat toch voldoende? Breng jullie vriendschap niet in gevaar door één cadeau en probeer het te vergeten. Succes!

Sanne van BortelHuwelijkscadeau tips die super hip zijn!


Ben je uitgenodigd voor een bruiloft..., dan helpen wij jou graag met het uitzoeken van een super mooi huwelijkscadeau. Een cadeaucheque of enveloppe is natuurlijk ook altijd goed om te geven.LEES MEER...
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation