Museum als trouwlocatie? Vier je huwelijksceremonie in een museum!

Ooit gedacht aan een museum als trouwlocatie? Het is vaak niet het eerste idee dat bruidsparen hebben wanneer ze op zoek gaan naar de perfecte locatie om te trouwen. Toch zou iedereen het moeten overwegen, want een museum is hartstikke gaaf om in de trouwen! In dit artikel vertellen we je waarom het zo geweldig is om je huwelijksceremonie te houden in een museum. Lees snel verder!

Huwelijksceremonie houden in museum


Een museum is vaak een bijzonder gebouw, met grote zalen die toegankelijk zijn gemaakt voor veel publiek. Als jij dus een grote bruiloft wil, dan is een museum(zaal) perfect! Stel je alleen al eens voor hoeveel prachtige fotomomenten er zijn in een museum. Musea zijn bij uitstek geschikt voor prachtige bruidsfotografie. Elk museum heeft natuurlijk prachtige items tentoongesteld staan, waarbij jullie een geweldige fotoshoot kunnen houden. Dat is pas een unieke huwelijksceremonie!

Bruiloftsdiner in een museum


Zoals we hierboven al even aanstipten, zijn musea ingericht voor grote getale bezoekers. Een bruiloft organiseren is dan ook geen probleem. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om jullie bruiloftsdiner te houden in het museum. Je hoeft dan nergens meer naartoe en kunt de gehele huwelijksceremonie in het museum vieren, van ochtend tot avond.

Trouwen in een kasteelmuseum


Wist je dat er best veel musea zijn die zijn gevestigd in een kasteel? Sommige mensen denken bij een museum aan een lelijk, grijs gebouw met weinig uitstraling. Dat hoeft dus absoluut niet zo te zijn. Je kunt zelfs een bruiloft á la Middeleeuwen nabootsen als je dat zou willen. De setting is er immers al!

Museum als trouwlocatie, zeker doen!


Trouwen in de schutterijzaal? Lunchen met al je gasten in de tuinkamer? Een rondleiding krijgen langs de prachtigste kunstwerken? Dineren in de binnentuin? Het kan allemaal in een museum. Wat trouwlocaties betreft kun je het eigenlijk niet beter treffen dan dit. En je kunt ook nog eens alle kanten uit, musea zijn immers heel verschillend van elkaar. Als trouwen in een monumentaal pand met allerlei schatten uit verschillende eeuwen je aanspreekt, bekijk dan zeker eens de opties met betrekking tot musea. Alvast een prachtige bruiloft gewenst!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation