Welke.nl

Mensen in open huwelijk hebben betere seks

Een open huwelijk is niet voor iedereen weggelegd, maar het is wetenschappelijk bewezen dat een open huwelijk de relaties die je hebt sterk verbetert in tegenstelling tot één partner en één relatie.

Basisbehoeften in een relatie


Elk mens heeft behoefte aan drie elementen in een relatie. Een partner moet je op emotioneel gebied, seksueel gebied en romantisch gebied aanvullen. In veel gevallen missen we één aspect bij onze partner. Op seksueel gebied rocken jullie elkaars wereld, maar jullie kunnen slecht communiceren, of andersom. Het is ook best een zware taak om op alle gebieden goed te scoren, zonder dat je jezelf verliest in een relatie. Soms vinden we de ware, iemand die ons op alle gebieden aanvult. Dat is geweldig, maar ook niet gemakkelijk. Daarom kiezen sommige mensen voor een open relatie of open huwelijk waarbij ze niet vast zitten aan één partner, maar wel onderscheid maken tussen een primaire en een secundaire relatie.

Betere relatie, betere seks


Uit een studie onder 1200 deelnemers die een open relatie of open huwelijk hadden is gebleken dat men hun primaire relatie als meest waardevol beschouwt voor de andere relaties. Hun primaire partner deed vooral veel moeite om op emotioneel gebied goed voor elkaar te zorgen, en daardoor werd de seksuele verbintenis met de tweede en/of derde partner ook beter. Meerdere partners voor de seksuele tevredenheid en daarbij een hogere seksuele tevredenheid zorgde op z’n beurt ook weer voor een verbeterde emotionele connectie met de tweede en/of derde partner.

Verschillende relaties voor verschillende doeleinden


De deelnemers van het onderzoek gaven aan andere relaties te zoeken voor specifieke doeleinden en dat hun verschillende relaties elkaar versterkten. Bijna iedereen had wel een primaire relatie, waarbij één of twee andere relaties de primaire relatie versterkten. Het onderhouden van verschillende relaties vergt een sterk fundament van de primaire relatie, sterker dan in de meeste monogame relaties. Stellen met een open huwelijk moeten namelijk altijd duidelijk communiceren en een oplossing zoeken voor eventuele jaloezie. Monogame stellen kunnen wat dat betreft veel leren van een stel met een open huwelijk.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation