Welke.nl

Marokkaanse bruiloft

Een Marokkaanse bruiloft is in vele opzichten anders dan een Nederlandse bruiloft. Zo worden er enorme bedragen gespendeerd en worden er doorgaans meer gasten uitgenodigd. Ook duurt een Marokkaanse bruiloft drie dagen. Bruiden dragen vaak hennaversieringen en er wordt veel gedanst.

Marokkaanse bruidsfotograaf


Menig bruidsfotograaf zal zich op een Marokkaanse bruiloft voelen als een kind in een snoepwinkel. Zulke bruiloften zijn altijd super feestelijk en vooral kleurrijk. Er wordt heel veel gedanst en de bruidsjurk wordt meerdere keren vervangen. Alle vrouwen zijn erg kleurrijk en feestelijk aangekleed en vaak versierd met henna. Een Marokkaanse bruidsfotograaf kijkt elke keer zijn ogen uit. Het lijkt wel alsof alles en iedereen enorm fotogeniek is! Er komen ook veel oude tradities voorbij, dat zorgt voor de nodige traan en de vele mooie momenten om te fotograferen.

Marokkaanse trouwlocatie


De zaalversiering is ongelooflijk uitgebreid bij Marokkaanse bruiloften. Er wordt geen stukje interieur overgeslagen om te versieren. Er worden veelal Marokkaanse materialen gebruikt en ook de typische Marokkaanse bruidsstoelen worden neergezet en gedecoreerd. Bij hele traditionele feesten wordt het trouwfeest vaak op verschillende locaties gevierd. De mannen en vrouwen vieren het apart, om later op de avond samen te komen. Op een speciale huwelijkskamer wordt dan het huwelijk voltrokken. Een beetje omgekeerd dus van de Nederlandse traditie, waar je eerst getrouwd wordt en daarna feest viert.

Marokkaanse catering


Wist je dat er op Marokkaanse bruiloften geen alcohol wordt geserveerd? De vele vrolijke kleuren en uitbundige stemming zorgt voor een zelfde gelukzalig effect en er is geen alcohol nodig. De Marokkaanse catering is – net zoals alles, eigenlijk – erg uitbundig en uitgebreid. Zo wordt de bruidstaart samen aangesneden en elke gast krijgt een stukje. De bruid neemt plaats op een bruidsstoel die wordt gedragen, en de bruidegom gaat bij vrienden op de schouders. Naast de taart zijn er vaak ontzettend veel hapjes en is er ook een moment waar iedereen een stevige maaltijd nuttigt.

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation