Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Leuke dates ideeën voor een mini budget

Daten is leuk. Het liefst zouden we elke week uit eten gaan, de bioscoop bezoeken, gaan dansen of naar een voorstelling gaan. Helaas groeit het geld niet op de rug en daarom moeten we soms op zoek naar date-alternatieven die niet duur zijn. Gelukkig zijn zulke dates ook hartstikke leuk!

Thuisbioscoop maken voor date

Zijn jullie gek op films en zitten jullie het liefst elk weekend in de bioscoop of het theater? Als pay day even op zich laat wachten, kun je altijd zelf een bioscoop maken thuis – bijvoorbeeld met een heleboel dekens en kussens. Beter bekend als het pillow fort. Heb je vroeger wel eens een geheime schuilplaats gemaakt door overal dekens op te hangen? Nou, dat doe je weer (childhood memories, here we come!) en dit keer zet je een televisie en wat lekkere hapjes en drankjes in je fort. Een date night om nooit te vergeten!

Romantisch thuis dineren

Elke week in een chique restaurant dineren willen we allemaal wel. Echter laat ons budget soms net genoeg toe voor een homecooked maaltijd voor twee. En dat is helemaal niet erg! Een zelfgemaakte maaltijd is vaak romantischer dan een dinertje in een restaurant. Je bent met z’n tweetjes intiem thuis en als je moeite doet voor je liefje, vindt degene dat romantischer dan dat je een tafeltje reserveert ergens. Koop een flesje tafelwijn voor bij het eten en steek een aantal kaarsjes aan. Succes gegarandeerd.

Ga op avontuur

Ook als je in een heel klein dorpje woont, kan je op avontuur. Er is vast en zeker nog een plek die je niet hebt ontdekt. Pak wat te eten en te drinken in, neem een dekentje mee en ga op onderzoek uit. Het kan geweldig uitpakken, maar het kan ook heel saai zijn. In elk geval zijn jullie op avontuur geweest! En het kost helemaal niets.


Irissen | Vincent Van Gogh uit 1890

Bezoek een museum of gallerij

Houden jullie van cultuur? Bezoek dan eens een museum of gallerij. Musea zijn vaak gratis en anders kosten ze niet erg veel geld. Sommigen vragen alleen donaties. Zo leer je ook nog eens wat.

DIY spadag

Een dagje spa kost vaak een flinke duit. Gelukkig kan je ook prima zelf een spa dag organiseren bij jezelf thuis. Koop wat wierook, kaarsen en iets voor in bad, zoals een bruisbal of badzout. Smeer een maskertje op je gezicht, leg plakjes komkommer op je ogen en tada! Je hebt je eigen spadag.

 style=

Indoor picknick

Wie zegt dat je niet binnenshuis kunt picknicken? In de winter is dat ideaal. Leg een kleedje neer in het midden van de kamer, steek de open haard lekker aan, zet een rustig muziekje op en enjoy.

Samen iets bakken

Samen kokkerellen in de keuken is hartstikke gezellig en bovendien heb je daarna iets lekkers om te eten. Zet een lekker muziekje op en geniet van elkaars gezelschap terwijl jullie iets eetbaars in elkaar proberen te flansen.

Wandeling onder de sterrenhemel

Een wandeling is helemaal gratis en een perfecte manier om even het huis uit te zijn. Bovendien kun je zowel overdag als ’s nachts prachtige dingen zien, zoals sterren. En met z’n tweetjes is het lang niet zo eng in het donker buiten.

Netflix & chill

Moeten we hier meer uitleg geven?

Sanne van Bortel
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation