Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Ingrediënten voor een goede relatie

Iedereen wil het: een goede, fijne en stabiele relatie. In dit artikel geven we je tips hoe je daar samen aan werkt.

Lief zijn, interesse tonen


Wees lief voor elkaar. Een complimentje op zijn tijd doet wonderen! Omdat je partner lekker heeft gekookt bijvoorbeeld, of er mooi uitziet. En toon interesse in elkaar. Heeft je partner een spannende dag voor de boeg door een examen? Of gaat het niet lekker op het werk? Leef met elkaar mee en heeft je partner er behoefte aan, ben dan een goed luisterend oor.

Respect


Een sterke relatie is gebaseerd op wederzijds respect. Respecteer elkaars mening. En houd rekening met de gevoelens van de ander. Ben ook eerlijk; zeg 'nee' als je iets niet wilt. En wees duidelijk: deel je mening zonder overheersend te zijn. Laat dus ook weten wat je wél wil. Door jezelf te zijn en tegelijk open te staan voor de ander, leer je elkaar het beste door en door kennen.

Samen, alleen


Een goede relatie betekent tijd maken voor elkaar. Ga er samen op uit, heb samen lol en verras elkaar. Maar het betekent niet dat je continu samen moet zijn! Doe af en toe ook dingen alleen. Vergeet je familie en vrienden niet, of trek er alleen op uit voor een hobby of sport. Na een dagje zonder elkaar is het ’s avonds des te leuker om bij te praten samen!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation