Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Ideeën voor kleine bruiloften met intieme sfeer

Sommige bruidsparen willen dolgraag een kleine bruiloft, maar tijdens de Corona-crisis zijn veel bruidsparen gedwongen om een kleine bruiloft te vieren. Of om hun bruiloft uit te stellen, maar dat is niet voor iedereen een optie. Hoe vier je een kleine bruiloft? Wij geven tips.
ideeën kleine bruiloften

Houd de gastenlijst klein

Het zal je niet verrassen, maar de eerste en de beste manier om een bruiloft flink te verkleinen is de gastenlijst. En dat kan veel simpeler zijn dan je denkt. Scroll door de berichten op je telefoon en bekijk eens wie je de afgelopen drie maanden veel hebt gesproken. Heb je iemand langer dan drie maanden helemaal niet gesproken? Bedenk dan of hij/zij wel aanwezig hoeft te zijn op jullie bruiloft. Twijfel je over een persoon, dan kan je nog kijken of deze persoon jou ook heeft uitgenodigd voor hun bruiloft. En anders gewoon doen wat goed voelt.

Kies een kleinere trouwlocatie

Met minder gasten heb je ook een minder grote trouwlocatie nodig. Dat betekent óók dat er nu veel meer trouwlocaties beschikbaar zijn. De capaciteit hoeft immers niet meer zo groot te zijn. Bedenk eens waar je allemaal zou kunnen gaan trouwen nu!

ideeën kleine bruiloften

Wat heb je nodig voor kleine bruiloften?

Voor een kleine bruiloft heb je nog steeds dezelfde dingen nodig als een grote bruiloft, zoals voldoende zitplekken, hapjes, drankjes, etc. Het kan gelukkig allemaal een tandje minder en daarmee bespaar je ook veel kosten. Of je kunt kiezen voor iets exclusievers voor het kleine, intieme groepje bruiloftsgasten. Upgrade het bruiloftsdiner of kies voor live muziek.

ideeën kleine bruiloften

Ga voor super persoonlijk

Nu je een kleiner groepje gasten hebt, kan je veel dingen personaliseren voor de gasten. Maak jullie bruiloft extra intiem door persoonlijke notities toe te voegen aan de tafelschikking of koop een passend cadeautje voor elke gast. Of kies van iedereen de lievelingsbloem uit en leg deze op het bord van de bruiloftsgasten (of per stel een bloem, aangezien mannen niet heel dol zijn op bloemen over het algemeen). Maak je bruiloft super persoonlijk! Het budget is er immers wel, ondanks dat jullie misschien liever een grotere bruiloft hadden gehad. Onthoud dat de bruiloft sowieso geweldig wordt met deze aanpassingen. Een feestje kan je altijd nog geven als het gedoe rondom Corona weer voorbij is!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation