Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Ideale trouwlocatie kiezen? Filter je voorkeuren!

Het kiezen (en vinden!) van een trouwlocatie kan voor velen een hele uitdaging zijn. Er zijn machtig veel trouwlocaties in Nederland te vinden. Gelukkig zullen ze niet allemaal aan jullie eisen voldoen. En dat is precies de eerste stap in het moeilijke proces van de ideale trouwlocatie vinden: je voorkeuren filteren.

Waar moet een trouwlocatie aan voldoen voor jullie?


De ideale trouwlocatie, bestaat dat? Moet je niet altijd ergens wel een compromis sluiten! Ja, ze bestaan! En nee, je hoeft zeker geen compromis te sluiten op welk gebied dan ook. Voordat je ook maar begint met zoeken naar trouwlocaties, kun je het beste jullie voorkeuren op een rijtje zetten. Waar moet een trouwlocatie aan voldoen voor jullie? Zet dat even op papier en ga dan op trouwsites (zoals die van ons, hint, hint) filteren op locaties. Zo zoek je veel gerichter en voorkom je dat je urenlang aan het zoeken bent naar locaties die toch niet hebben wat jullie eigenlijk willen - en dat je dus op een gegeven moment helemaal geen zin meer hebt in zoeken. Wat jammer zou zijn, want dit onderdeel is juist één van de leukste van de hele planning.

Populaire locaties om te trouwen


Je kunt natuurlijk ook eerst even een kijkje nemen tussen alle populaire locaties om te trouwen. Dit is handig als je eigenlijk niet goed weet wat je zoekt in een trouwlocatie. Waarom twee keer het uitzoekwerk doen? Vele bruidsparen gingen jullie voor en daarom is een bepaalde locatie ook populair geworden, of juist niet. Bekijk wat de ervaringen zijn van de andere stelletjes en lees ook vooral uitgebreidere reviews om te kijken wat er nu precies zo geweldig was aan die ene locatie.

Ga naar Trouwlocaties & filter op voorkeur

Trouwlocaties met een tuin


Voor veel bruidsparen zijn trouwlocaties met een tuin echt een must. Waarom? Voor de trouwfoto’s in de eerste plaats, maar ook omdat verreweg de meeste bruiloften in de zomermaanden plaatsvinden en het dan simpelweg heel fijn is om naar buiten te kunnen.

Trouwlocaties aan het water


Daarnaast zijn trouwlocaties aan het water enorm populair. Niet iedereen is even dol op water of de nabijheid daarvan, maar als je de bruiloft viert in een beach club weet je in elk geval zeker dat het een goed feestje wordt.

Hoe ver van te voren een trouwlocatie boeken?


Wat is nu verstandigheid met betrekking tot het boeken van een trouwlocatie? Je kunt nooit vroeg genoeg zijn, zeker niet als het gaat om die populaire trouwmaanden waar ik het net al even over had. Deze kunnen soms wel anderhalf jaar van tevoren vol zitten! Na de coronaperiode is het zelfs nog erger geworden, want veel bruidsparen willen hun bruiloft inhalen. Gaan jullie ook in een gewilde maand trouwen? Boek dan zo snel mogelijk en zo vroeg mogelijk jullie ideale trouwlocatie.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation