Professionals
Aan het laden...

Einde van de content

Huwelijkscadeaus bewaren tijdens de receptie

Waar bruiloftsgasten in Amerika vaak de huwelijkscadeaus rechtstreeks laten verzenden naar het huis van het bruidspaar, doen de gasten in Nederland het anders. Wij nemen altijd een cadeautje mee naar de bruiloft zelf. Wanneer je alleen envelopjes verwacht op je bruiloft, is een leuke doos afdoende. Maar waar laat je al die andere cadeaus?

Huwelijkscadeaus bewaren tijdens de receptie

Cadeautafel op de bruiloft


Het is helemaal geen gek idee om een speciale tafel in te richten voor de cadeaus die je krijgt tijdens de bruiloftsreceptie. Zo is het direct duidelijk waar de bruiloftsgasten hun presentje kunnen droppen. Zorg dat je een afgesloten doos hebt voor de envelopjes, waar de gasten gemakkelijk hun envelop in kunnen doen. Houd ook voldoende ruimte voor eventuele andere cadeautjes die groter zijn dan een envelop. Versier de tafel en de envelopjesdoos op een vrolijke manier.

Huwelijkscadeaus bewaren tijdens de bruiloft

Wie neemt de huwelijkscadeaus aan?


Als bruidspaar ben je zelf veel te druk tijdens de bruiloft om cadeautjes aan te nemen. Bovendien wil graag iedereen eventjes met je praten en dat kost allemaal al erg veel tijd. Kies daarom iemand die de cadeautjes aanneemt van de gasten, dat is ook een stuk persoonlijker dan wanneer de gasten hun cadeautje gewoon moeten droppen op een tafel. Vaak vinden de bruiloftsgasten dat niet erg prettig. Ze willen graag dat iemand ziet dat ze een cadeau hebben meegebracht en dat deze aangenomen wordt. Dat geeft een goed gevoel. Misschien heeft jullie ceremoniemeester wel zin in dit leuke taakje!

Huwelijkscadeaus bewaren in een aparte kamer tijdens de receptie

Aparte kamer voor huwelijkscadeaus


Naast een speciale tafel voor de bruidscadeaus en een aangewezen persoon die de cadeaus aanneemt van de bruiloftsgasten, is het misschien wel handig om een aparte kamer voor de bruiloftscadeaus in te richten. Zo hebben de gasten op de bruiloft meer ruimte om even een praatje te maken met de ceremoniemeester en hebben ze niet het gevoel dat ze in de weg staan rondom het bruidspaar. Vaak worden de cadeaus namelijk afgeleverd vlak na het begroeten en feliciteren van het bruidspaar, en dat is een lange rij van gasten, geloof ons. Bovendien kan je die ruimte gemakkelijk afsluiten als alle gasten aanwezig zijn en heb je eigenlijk een zorg minder, want niemand kan er dan verder nog bij. Dat is een heel rustig gevoel, dus party on!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation