Huwelijkscadeau: geen geld, maar goud!

Veel bruidsparen vragen om een envelopje op hun bruiloft. Heel logisch, want een bruiloft is duur. Maar hoe mooi zou het zijn als je kunt investeren met je huwelijkscadeau? Geef dus geen geld, maar goud! Wie weet is jouw huwelijkscadeau over twintig jaar wel verdriedubbeld.

Goud is nu (relatief) goedkoop


De prijs van goud zakt al jaren steeds een klein beetje. Dat goud goedkoper wordt, is leuk voor ons, maar echt goed nieuws is het niet. Gelukkig hebben mensen die de goudprijs in de gaten houden goede hoop voor de toekomst. Goud kan nu dus een goede investering zijn: over enkele tientallen jaren kan de waarde verdubbeld zijn. Het blijft natuurlijk altijd gokken, maar het is een leuk huwelijkscadeau om een beetje goud cadeau te geven. Wie weet!

Huwelijkscadeau bedenken


Veel gasten geven een envelopje met geld voor de bruiloft, soms nog met een kleinigheidje ernaast. Puur goud wordt bijna nooit gegeven, tenzij je de titel bruid of bruidegom hebt en toevallig een trouwring van puur goud hebt gekocht en deze na de plechtigheid om de vinger van je liefje schuift. Goud geven in plaats van geld is een origineel huwelijkscadeau en je hebt er jaren later ook niet iets aan. Goud geef je niet zo snel weer weg en zoals de koers aangeeft duurt het ook vrij lang voordat de waarde gestegen is. Misschien wel leuker dan een envelopje!

Wat doet de goudkoers?


Koersen hebben altijd te maken met speculaties. Vind je het leuk om te speculeren met goud? Dan is het een leuk cadeautje voor je bruiloft. Het blijft altijd spannend wat de koers doet. Het kan ook zijn dat ‘ie verder zakt. En mocht ‘ie ineens stijgen: dan heb jij een heel mooi cadeautje overgehouden aan je bruiloft. Zie het als een investering. Zakt de koers, dan hou je lekker je cadeau in je zak. Bij een stijging kan je het goud verkopen en er iets moois van doen. Spannend!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation