Welke.nl

Hoe voorkom ik sleur in mijn huwelijk?

Elke relatie krijgt op een gegeven moment last van ‘de sleur’: het voelt niet meer nieuw en spannend, je slaat douchen wel eens over en jullie laten scheetjes bij elkaar in de buurt. Terwijl je eerst altijd je uiterste best voor elkaar deed. Wat is er veranderd?

De ‘7-year itch’


Heb jij al zeven jaar (of langer) een relatie? Dan bestaat de kans dat jij niet altijd meer dezelfde romantiek voelt als in het begin van de relatie. Vreemd is dat echter niet: jullie zijn aan elkaar gewend, hebben een routine samen. Dan komt het wel eens voor dat je ook de minder charmante kanten van je partner ziet en dat is natuurlijk niet bepaald romantisch. Als je begint te merken dat je jullie relatie saai vindt en dat je geen uitdaging meer vindt, dan zit je in een sleur. Maar hoe kom je weer uit die sleur en voorkom je erger?

Meer tijd apart doorbrengen


Veel mensen zouden als advies geven om meer tijd samen door te brengen en zo dichter tot elkaar te komen, maar juist het tegenovergestelde werkt vaak als een tierelier: meer tijd apart van elkaar doorbrengen. Zo krijg je de kans om je partner te missen en dus ook weer meer zin te krijgen om elkaar terug te zien. Altijd bij elkaar zijn kan op een gegeven moment vanzelfsprekend zijn. Je moet nooit het gevoel krijgen dat je moet vluchten, maar je moet wel lekker je eigen ding blijven doen om vervolgens met frisse zin terug te gaan naar je partner.

Op reis met je partner


Als je niet veel kansen hebt om tijd apart van je partner door te brengen, boek dan samen een reisje. Een romantisch reisje met je partner zorgt al voor iets nieuws in jullie routine (lees: sleur). Jullie gaan weg uit de dagelijkse omgeving en gaan op vakantie allemaal leuke en nieuwe dingen doen. Die nieuwe dingen houden een relatie fris, net zoals in het begin van elke relatie.

Seksworkshops proberen


Als je echt eens uit je comfortzone wil stappen, doe dan eens mee aan een seksworkshop samen met je partner. Er zijn talloze beurzen waar je heen kunt en die zijn heus niet allemaal hardcore. Je kunt een lesje volgen in het geven van orale seks of enkele nieuwe standjes leren. Daar heb je thuis zeker profijt van. En mocht het allemaal een flop zijn: dan kun je in elk geval nog hartelijk lachen met je partner.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation