Hoe blijf je voor altijd verliefd op je partner?

Een veelgehoorde reden waarom relaties stuklopen is de sleur. Mensen denken dat ze elkaar niet meer leuk vinden of willen ineens toch iets anders. Toch bestaan er stelletjes die altijd verliefd lijken te zijn, hoe lang ze ook een relatie hebben. Hoe doen ze dat? Lang getrouwde stellen geven tips.

verliefd blijven huwelijk

Tips voor een lang en verliefd huwelijk


Een huwelijk is hard werken, zeggen ze altijd. Voor sommigen lijkt het echter van een leien dakje te gaan. Hoe doen ze dat? Voor een groot deel is het de mindset. Eén bruidspaar vertelt: “Je moet het willen. Je moet gelukkig willen zijn met je relatie, anders werkt het toch niet. We bekijken altijd heel bewust wat we niet leuk vinden aan onze relatie en elimineren dat element gewoon.”

verliefd blijven relatie tips

Denk terug aan de leuke tijden


Elke relatie kent een sleur, dat overkomt je gewoon. Een periode waarin je minder leuke dingen met elkaar doet of veel vervelende dingen meemaakt samen. Het is in zo’n periode belangrijk om terug te denken aan de leuke momenten. Weet je nog, toen we dit en dit altijd deden? Laten we dat binnenkort nog eens doen, schat.

Blijf bij elkaar


Gemakkelijker gezegd dan gedaan, misschien, maar een huwelijk draait er vooral om dat je bij elkaar blijft. ‘For better and for worse.’ In goede tijden en in slechte tijden. Dat betekent niet dat je langs elkaar heen leeft en toch maar getrouwd blijft ondanks dat je nauwelijks contact hebt. Het betekent vooral dat je er voor elkaar bent, ook al gaat het even niet zo goed of is je partner even niet zo leuk.

Maak tijd voor elkaar


Ook lang niet altijd makkelijk, maar echt tijd voor elkaar maken doet wonderen. Samen er op uit, of juist even het huis voor jullie alleen. Een filmavondje of even lekker uit eten. Nog beter: een weekendje weg.

verliefd blijven doen

Kijk naar wat je met elkaar gemeen hebt


Ongetwijfeld zullen jullie meningsverschillen hebben, en dat mag. Dat is helemaal oké. Maar probeer die verschillen opzij te zetten en te accepteren en kijk vooral naar de dingen die jullie met elkaar gemeen hebben. Geniet daar dan ook echt van. Blijf niet steken in de verschillen, want als je focust op de negatieve zaken in je relatie, dan wordt je relatie nooit meer fijn.

Maak gezamenlijke doelen om verliefd te blijven


Als je iets hebt om samen naar te streven, heb je sterker het gevoel dat je een team bent met je partner. Samen sta je immers ook sterker. Bovendien is het leuk om samen ergens naar uit te kijken, in plaats van dat ieder aan zijn eigen doelen (en toekomst) werkt.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation