Geweldige trouwlocaties: Trouwen aan de rivier

Trouwen aan een rivier zorgt ongetwijfeld voor een geweldig uitzicht, maar er zitten nog meer voordelen aan een bruiloft aan de rivier. Denk alleen al eens aan de gave bruiloftsdecoraties die je kunt laten plaatsen en wat dacht je van het huren van een bootje? Zo kunnen jullie samen met de bruiloftsgasten een stukje varen op jullie bruiloft!
trouwen rivier trouwlocaties water

Bootje huren op de bruiloft


Trouwen aan een rivier heeft veel leuke voordelen, naast dat het natuurlijk een prachtige scène is voor een bruiloft. Afhankelijk van de grootte van de rivier kan je een bootje huren op jullie bruiloft en samen met je bruiloftsgasten erop uit trekken. Letterlijk ‘in het huwelijksbootje stappen’! Overdag is dat al leuk, maar wat dacht je van een romantische boottocht in de avond?

trouwen water
Als jullie helemaal ‘all the way’ willen gaan, kies dan een bepaalde route uit met de boot en versier deze route. Laat langs de kant borden met leuke teksten plaatsen en vergeet natuurlijk de romantische verlichting niet. Ook de boten zelf kan je heel mooi aankleden! Denk aan bloemen, slingers, lantaarns. Let wel op de regels met betrekking tot bootverhuur: een glaasje champagne hoort wel bij de bruiloft, maar mag in de meeste gevallen niet in de bootjes genuttigd worden. Helemaal niet als jullie gasten allemaal een eigen bootje krijgen of per klein groepje, want dan is iemand ‘bestuurder’ en bestuurders mogen natuurlijk nooit drinken.

trouwlocaties rivier trouwen

Trouwen aan de rivier vraagt om speciale bruiloftsdecoratie


Een bruiloft aan het water of langs een rivier vraagt voor speciale bruiloftsdecoratie. Het thema van jullie bruiloft ligt voor de hand, al kan je natuurlijk altijd voor een ander thema kiezen. Water als thema is heel erg breed, van kleuren tot speciale drankjes en woordgrapjes. Je kunt op elk vlak wel een link vinden met dit thema. Wat wijzelf qua decoratie geweldig vinden bij een bruiloft aan het water is de verlichting. Je kunt hier heel creatief en vooral heel erg romantisch mee omspringen. Denk aan de buitenverlichting alleen al, we zien lantaarntjes voor ons en slingers van lampjes en vooral heel veel kaarsjes, lampionnen, knetterende vuurtjes, fakkels… Zoek een mooi plekje waar de bruiloftsgasten hun foto kunnen laten maken en leidt ze naar deze bijzondere plek door middel van fakkels of lampionnen. Eenmaal aangekomen vinden ze daar de fotograaf die stand-by staat voor de foto’s van de gasten. Super romantisch!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation