Gepersonaliseerde stamboom cadeau geven op de bruiloft

Wil je een super origineel en blijvend cadeau geven op de bruiloft? Kies dan voor een gepersonaliseerde stamboom! In dit artikel geven we je de beste tips om er wat bijzonders van te maken.

Hoe maak ik een stamboom?


Het is heel mooi om in de geschiedenis van een familie te duiken en te onderzoeken van wie iemand afstamt. Tegenwoordig zijn er online programma’s waarmee je eenvoudig een stamboom maakt.

Gratis stamboom zoeken op achternaam


Je hoeft niet in gemeentearchieven te duiken! Google op ‘gratis stamboom zoeken op achternaam’ en je ziet sites waar je de voor- en achternaam kunt intypen om vervolgens allerlei gegevens te zien.

Stamboom opvragen gemeente


Ben je niet zo van het digitale of vind je het gewoon leuker om er persoonlijk op uit te gaan om meer te weten te komen over iemands familiegeschiedenis? Vraag dan bij het stadsarchief waar de familie woont de gegevens op.

Stamboom poster maken


Een symbolisch cadeau is een stamboom poster. Die kun je eenvoudig zelf maken. Maak een mooi kartonnen bord en teken er met zwarte stift een grote boom op. Zet bij elke tak een vakje of hartje, waar je de naam van het familielid in kunt vullen.

Gepersonaliseerde stamboom cadeau


Je kunt ook uit dun hout een boom figuurzagen; dit soort boompjes zijn overigens ook te koop online. Hang aan elk takje een mini-bordje met de naam van een familielid. Je kunt er ook voor kiezen om een stamboom op papier te maken en deze mooi in te lijsten. Wil je er echt werk van maken, kies dan voor een boomfiguur op papier waar je per persoon een foto op plakt. Zo krijg je een stamboom collage!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation