Welke.nl

Elkaar steunen in je loopbaan hoort erbij

Als je allebei werkt en ambitieus bent, is het soms moeilijk om die drukke baan goed te combineren met tijd voor je geliefde, het huishouden en leuke dingen doen. Door elkaar te steunen in je loopbaan, is er meer begrip voor elkaar en houd je het leuk.


In veel huishoudens is het vandaag de dag rennen, vliegen, hollen: met drukke banen, kinderen, huisdieren, hobby’s en verplichtingen zijn de agenda’s meer dan vol. Hoe creëer je meer ruimte voor elkaar, terwijl je daarnaast ook de focus op je baan kan houden?

Elkaar aanvullen


Ga samen om de tafel hoe je elkaar zo goed mogelijk kunt aanvullen. Kun je als man een dag minder gaan werken, zodat je vrouw die stap in haar carrière kan maken? Zijn er ouders die als oppas voor de kids kunnen bijspringen? Of misschien is het inhuren van een nanny een optie, om zoveel mogelijk rust in huis te creëren?

Respecteer elkaars wensen


Bespreek samen wat je verwacht, verlangt en wenst. Respecteer elkaars wensen, en kijk hoe je samen tot een compromis of oplossing kunt komen. Als jullie je beiden goed voelen bij een taakverdeling die voor jullie werkt, heb je meer het idee één team te vormen. Samen houd je dan alle ballen in de lucht, in plaats van dat de een het gevoel heeft alles alleen te moeten doen.

Energie van je werk?


In iedere carrière zijn ups en downs: bespreek daarom ieder jaar met je partner hoe het ervoor staat. Krijg je nog veel energie van je werk, of is de situatie veranderd? Gaan de kinderen naar school en is er meer ruimte om te gaan werken? Of ervaar je juist minder plezier in je functie en denk je erover om voor jezelf te beginnen? Leg het op tafel en kijk hoe jullie het samen gaan runnen. Want als je jouw dromen kan en mag najagen, dan voel je je vanzelf prettiger, en dat heeft een grote invloed op je liefdes- en gezinsleven!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation