Welke.nl

Een duurzame relatie, een duurzame bruiloft

Duurzaam leven betekent rekeninghouden met de aarde en alles wat leeft. Leven in harmonie en een duurzame relatie aangaan met je omgeving en je woning horen daarbij. Natuurlijk wil je ook met je partner een duurzame relatie aangaan door met hem of haar te trouwen. Kun je een bruiloft rijmen met jouw groene levensstijl? Wij geven je tips voor een duurzame bruiloft.

Locatie, uitnodigingen, aankleding


Wonen jouw gasten door het hele land verspreid, kies dan een trouwlocatie die centraal ligt. Wonen je gasten dichtbij, kijk dan of de locatie gemakkelijk met de fiets of het openbaar vervoer te bereiken is of maak gebruik van een carpool-applicatie om de CO2-uitstoot zoveel mogelijk te beperken. Zoek bij voorkeur naar een locatie die ook duurzaam omgaat met energieverbruik en een groene energieleverancier heeft.


Uitnodigingen verstuur je duurzaam via e-mail. Wil je toch graag een papieren variant, kies dan voor een drukker die gebruik maakt van gerecycled en milieuvriendelijk papier. Natuurlijk wil je dat de feestzaal er tip-top uitziet. Kies in plaats van bloemen voor kleine plantjes op de tafels en geef deze plantjes na afloop aan de gasten mee als aandenken. Gebruik wasbaar en katoen tafellinnen en servetten. Zelfs slingers en andere versieringen zijn in een duurzame variant verkrijgbaar, zoals stoffen vlaggetjes.

Catering, versnaperingen, drankjes


Natuurlijk wil je je gasten voorzien van voldoende eten en drinken. Ga je voor een feestzaal, dan kun je je wensen aangeven met betrekking tot het menu. Denk aan vegetarisch, biologisch en/of lokaal eten. Als je kiest voor een standaard horecalocatie heb je weinig zicht op de verspilling van voeding. Wil je echt een bijzondere bruiloft, geef dan het feest in eigen tuin en vraag of je gasten hun lievelingsgerecht maken en meenemen. Daarmee houd je de verspilling in de hand. Deze unieke potluck-bruiloft zal niemand vergeten. Kies verder voor fair trade, biologische en/of lokale dranken. Zorg voor voldoende kraanwater op de tafels.

Kleding, accessoires en ringen


Droom je al jaren van een witte jurk en een gouden ring? Ook als je duurzaam gaat trouwen kun je deze droom waar maken. Er is een enorme markt voor tweedehands trouwjurken. Koop 'm via marktplaats of huur een jurk. Dat geldt ook voor het pak en de ring. Je kunt ook kiezen voor een ander materiaal voor de ring, zoals hout. Het is mogelijk om aan een gecertificeerde 'groene' gouden ring te komen, waarbij het goud op eerlijke en milieuvriendelijke manier is verkregen. Voor wat betreft de accessoires: houd je aan de oude Engelse rijm 'something new, something old, something borrowed, something blue' om je outfit duurzaam af te maken.

Huwelijksreis


Je wilt de dag van je leven natuurlijk afmaken met een duurzame vakantie, zodat je kunt uitrusten van alle inspanningen en voorbereidingen en nog lekker kunt nagenieten met elkaar. In plaats van een luxe vliegreis naar een ver oord in een resort, ga je voor een treinreis of een actieve fietsvakantie in eigen land. Wist je dat je op onze Waddeneilanden heerlijk kunt uitwaaien en genieten van ecologische accommodaties?
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation