Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Dit zegt knuffelen over jouw karakter

Wist je dat de manier waarop jij mensen knuffelt heel veel vertelt over jouw karakter? Zo heb je stevige knuffelaars, knuffelaars die puur vriendschappelijk knuffelen en knuffels die pure liefde uitstralen. Wat voor een knuffel hoop jij te ontvangen vandaag?

Knuffelen is gezond

Van een goede, stevige knuffel worden we allemaal blij. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die vaak knuffelen, lekkerder in hun vel zitten en gezonder zijn dan mensen die weinig tot nooit knuffelen. Gelukkig gebeurt knuffelen op dagelijkse basis en er zijn vele verschillende manieren om iemand te knuffelen. Lees hieronder wat voor een knuffelaar jij bent!


1. Hand-in-zak-knuffelaar: als jij met je partner knuffelt, stop je altijd je handen in zijn/haar broek- of jaszakken. Je voelt je erg relaxed bij je partner, voelt je op je gemak en veilig.

2. Diepe-connectie-knuffelaar: tijdens een knuffel kijk jij je partner diep in de ogen. Je voelt de connectie tussen jullie zielen en voelt een hele diepe band.

3. Eén-arm-over-de-schouder-knuffel: dit is een vriendschappelijke knuffel. Je vertrouwt degene, maar hij/zij is niet je lover. Je geeft deze knuffels vaak aan vrienden die je vertrouwt en die je goed kent.

4. Klopje op de rug: veel mannen geven elkaar als kameraden een klopje op de rug tijdens de knuffel. Dat is een vriendschappelijke knuffel waarbij je duidelijk maakt dat je geen intimiteit wenst.


5. Armen om je middel: dit is een hele liefdevolle manier van knuffelen en tevens een teken dat je beschermend wilt zijn tegenover degene die je knuffelt. Je weet dat je degene veiligheid en comfort kunt bieden.

6. Wrijven over de rug:
tijdens de knuffel wrijf je over iemands rug, dat betekent dat je iemand gerust wilt stellen. We doen dit vaak als iemand overstuur is en willen met onze lichaamstaal vertellen dat het allemaal goed komt. Tevens laat je met dit gebaar blijken dat je openstaat voor een goed gesprek.

7. Knuffelen tijdens dansen:
dit draait om pure liefde, want dit is niet zomaar meer een dans. Dit is een knuffeldans: een dans tussen twee geliefden die super verliefd zijn. Je bent misschien niet meer piepjong, maar deze manier van knuffelen laat je weer helemaal opleven.

8. De stevige knuffel: stevig betekent niet pijnlijk, als zijn we soms iets te enthousiast. Een stevige knuffel betekent dat je degene niet meer los wil laten en dat je enorm veel van degene houdt. De gedachte dat je hem/haar moet verlaten, maakt je een beetje bezorgd.

Knuffel meer, stress minder

Welke knuffel je ook geeft: doe het meer. Van knuffelen worden we allemaal een stuk blijer en dat is eigenlijk al reden genoeg om iemand elke dag een knuffel te geven!

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation