De goedkope minibruiloft is dé trend van het jaar

De goedkope minibruiloft is steeds meer een trend aan het worden. Een grote bruiloft brengt namelijk niet alleen veel kosten met zich mee, maar ook heel veel geregel, veel tijd en veel stress. En hoe meer je wil, hoe meer er in de soep kan lopen. De minibruiloft is goedkoop, super chill en hartstikke leuk!

bruid en bruidegom die elkaar knuffelen op het strand.

Bruiloft van 500 euro


Trouwen voor vijfhonderd euro? Natuurlijk kan dat! Met de minibruiloft kan je alle kanten op. Niet iedereen ziet het zitten om een bruiloft te geven met een budget waarvan je ook een aanbetaling kunt doen op een huis. Of een mooie auto van kunt kopen. Het meeste geld gaat zitten in de trouwlocatie en de trouwjurk, maar gelukkig zijn dit ook zaken die je gemakkelijk goedkoper kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie achtertuin als trouwlocatie. De trouwjurk zou je ook kunnen huren of je koopt een tweedehands trouwjurk.

Minibruiloft erg gewild bij trouwlocaties


De minibruiloft is in een korte tijd erg populair geworden en dat is ook te merken aan de traditionele trouwlocaties. De trouwlocaties verhuren steeds vaker een speciaal pakket dat aansluit bij de minibruiloft. Het bruidspaar heeft dan toegang tot een kleiner, besloten deel van de trouwlocatie. Op die manier kunnen er soms wel twee of drie bruiloften tegelijk gevierd worden op één locatie.

tafel decoratie voor een bruiloft, natuurlijk gedekt.

Minibruiloft pakket


Bij sommige trouwlocaties kun je een minibruiloft pakket kopen, waarin voor (bijvoorbeeld) tweeduizend euro alles geregeld is. Afhankelijk van de trouwlocatie heb je dan een fotograaf, een bruidstaart, champagne, bruidsboeket, een babs en natuurlijk de locatie zelf. Het pakket is uiteraard aangepast op het feit dat het minimalistisch moet zijn. Het mooie aan de minibruiloft is dat je kunt kiezen voor het minimale pakket en dus veel geld bespaart, maar ook het pakket gemakkelijk uit kunt breiden. Mocht je net een iets mooiere taart willen of meer ruimte voor een grotere gastenlijst, dan kan dat gewoon. Dan betaal je wel weer iets meer uiteraard. Willen jullie sowieso een intieme bruiloft? Dan is de minibruiloft echt de moeite waard om je eens in te verdiepen!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation