Buiten trouwen op een zonnige, warme dag?

Trouwen in de zomer, dat klinkt geweldig. Zeker als het goed weer is en jullie buiten trouwen. Maar hoe bescherm je jezelf en de gasten tegen verbranding? En bij heet weer, geldt sowieso: goed drinken!
buiten trouwen

Buiten trouwen? Smeren!


Tip nummer één bij felle zon is natuurlijk: smeren. Zorg voor een goede kwaliteit zonnebrandcrème (kijk wel uit met crèmevlekken op je jurk!). Liefst koop je kleine tubes die je op een paar plekken neerzet, zodat jullie gasten ook kunnen smeren.

buiten trouwen schaduw

Schaduw


Als je de ceremonie in de schaduw van een boom kunt houden, is dat een voordeel. Niemand hoeft met zijn of haar ogen te knijpen en ook voor de foto’s is gefilterd licht mooier. Zijn er op de locatie geen bomen? Regel dan een aantal grote parasols. Die kun je ook nog eens mooi versieren. In de schaduw zitten wordt zo extra feestelijk.

Buiten trouwen en veel drinken


Op een bruiloft hoort natuurlijk genoeg te drinken. Tijdens hitte is het belangrijk dat mensen nog meer drinken. En dan bedoelen we natuurlijk niet de alcohol, maar een frisse dorstlesser! Kannen met water en ijsblokjes, een takje munt en citroenschijfjes zijn prima om te voorkomen dat mensen uitdrogen. Als we dan wél naar de alcohol kijken, dan past een tropische cocktail natuurlijk super bij de temperatuur. Blokjes ijs erin en proosten maar!

IJs


Denk je aan zomerhitte, dan denk je aan ijs. Dit is echt niet alleen iets voor de kids/ Een ijsje als de temperatuur oploopt, vindt iedereen geslaagd. Vries voor een volwassen ijsje de cocktails eens in.

buiten bruiloft

Timing


Is er een hittegolf verwacht op jullie trouwdag? Kijk of je de ceremonie in de ochtend of namiddag kunt houden, in ieder geval niet op het heetste moment van de dag. Zo houden jullie het hoofd koel!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation