Bruiloftsdecoraties voor het altaar

In de spannende momenten voor de ceremonie, zullen alle ogen gericht zijn op één ding: het altaar. Dat is althans voordat de bruid binnenkomt. Het is steeds populairder om de ceremonie locatie op en top te versieren, want het is immers één van de belangrijkste plaatsen van deze bijzondere dag. Laat je inspireren!

decoratie ceremonie locatie

Ceremonie locatie versieren met bloemen


Bij een bruiloft horen bloemen, daar valt nu eenmaal niet over te twisten. Een prachtige natuurlijke look creëer je met verschillende bloemstukken en allerlei producten uit de natuur. Voeg voldoende groen toe zodat het altaar één prachtige scène wordt. Als je een thema op jullie bruiloft hebt, is dat natuurlijk perfect om het altaar op aan te passen. Kies voor je lievelingsbloemen en maak er iets van dat nét een beetje over de top is. Het altaar mag echt een soort aankondiging worden van de bruid en bruidegom die op deze plek in de echt met elkaar verbonden gaan worden.

decoratie ceremonie locatie bloemen

Pad naar altaar versieren


Niet alleen de locatie zelf wordt een soort heilige plaats, ook het pad er naar toe kan je prachtig versieren. Denk aan een strook van bloemblaadjes aan weerszijden van het pad, maar je kunt ook decoraties aan de bankjes of stoeltjes hangen (afhankelijk waar de ceremonie plaatsvindt). Gebruik ook lege ruimtes aan het plafond – niet alles hoeft op ooghoogte te zijn, natuurlijk. Denk aan lampionnen of kaarsen voor het plafond voor een extra romantische look.

ceremonie decoratie locatie

Hoe versier je de locatie?


Naast het gebruik van vele verse bloemen, kan je ook nepbloemen gebruiken als je dat mooier of gemakkelijker vindt. Vergeet echter niet dat je zo veel materialen uit de natuur kunt halen: takjes, eikels, dennenappels, bladeren, wilde bloemen, grassoorten... Je kunt van elk seizoen een thema maken voor je altaar. Wil je iets meer bling? Denk dan aan nepvlinders, glittersteentjes, strikjes, grote veren en linten. Ook kunstvoorwerpen kunnen dienen voor een strak decor. Veel plezier met het versieren van je altaar!
Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation