Bruiloft activiteiten voor een onvergetelijk trouwfeest!

Iedereen wil dat zijn of haar bruiloft een groot succes wordt. Een dag om nooit te vergeten. Eentje waarvan de bruiloftsgasten zeggen: wauw, dat was me toch een feest. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Als bruidspaar ontkom je er bijna niet aan - soms moeten de gasten even op jullie wachten. Maar juist tijdens die momenten kun je zorgen voor entertainment voor de bruiloftsgasten. Dat houdt de sfeer erin! In deze blog geven we enkele leuke ideeën voor de dag en voor het avondfeest!

Maak een spelletjestafel


Wie houdt er nu niet van bordspelletjes?! Oké, niet iedereen is er gek op, maar bruiloften hebben iets unieks. Op deze dag zie je veel mensen die je misschien normaal gesproken niet heel vaak ziet - en dat geldt voor de bruiloftsgasten ook. Op die dooie momenten dat zij op jullie, het bruidspaar, wachten, kunnen ze een bordspel erbij pakken! De kinderen vermaken zich hier ook geweldig mee en als je een volwassen versie wil spelen, pak je er gewoon wat shotjes bij. Daarmee krijg je ook direct een gezellige sfeer voor het avondfeest!

Game-corner op de bruiloft


Helemaal hip en ‘the bomb’ is een retro game-corner op je bruiloft! Denk aan een old-school photobooth, waarin de gasten leuke foto’s kunnen maken van zichzelf en deze direct mee kunnen nemen. Het stripje foto’s wordt immers direct geprint. Of wat dacht je van een chille hoek met een super oude Atari en dito games. Leuk voor jong en oud! Want laten we eerlijk wezen, de meeste mannen groeien nooit op. ;-)

Activiteiten voor het avondfeest


Ook in de avond is er behoefte aan entertainment, al gaat het vaak wel makkelijk als mensen eenmaal een paar drankjes op hebben. Naast de band of dj die speelt en/of draait, kun je ook een momentje nemen om iemand iets te laten zeggen of een stukje te laten doen. Dit zijn standaard ideeën die je op elke bruiloft wel eens terug ziet komen. Leuker is een soort quiz waarbij de bruid en bruidegom tegenover elkaar worden gezet. Zij moeten dan vragen over elkaar beantwoorden. Je kunt zelfs iemand als een soort bookmaker aanstellen en de bruiloftsgasten een wedje laten leggen over wie de meeste antwoorden goed heeft, de bruid of de bruidegom! Veel gelach gegarandeerd.

Voldoende hapjes en drankjes


Niets is zo vervelend voor de bruiloftsgasten als ze moeten wachten en dat ze dan ook nog zonder hapjes of drankjes komen te zitten. Ze moeten de hele avond nog, dus een goede bodem is best wel aan te raden. Serveer lekkere en originele hapjes of dek een tafel in waar zij als een soort buffetje langs kunnen gaan. Deze tussendoortjes doen het altijd goed (ook later op de avond, wanneer er al meer drank is gevloeid): zoete hapjes zoals mini-cupcakes of macarons, fruit voor de gezonde-lijn-gasten, thema-hapjes (gek op Frankrijk? Serveer kaasjes) en last but not least: alles wat foodtrucks serveren. Lees ook ons artikel over foodtrucks voor de leukste tips!
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation