Botst het af en toe? Dat is juist gezond voor je relatie!

Hoor jij ook wel eens van die stellen zeggen dat ze nog nooit echt ruzie hebben gehad? En vraag je je dan ook af: hoe kan dat in hemelsnaam, en wat doen wij dan verkeerd…?! Geen paniek: het is heel normaal als het af en toe botst. Sterker nog, het kan juist goed voor je relatie zijn.

Botst het af en toe? Dat is juist gezond voor je relatie!

Anders denken binnen de relatie


Zeker als je samenwoont zul je merken dat je het gewoonweg niet altijd eens met elkaar kunt zijn. Al gaat het om een verschil van mening over de nieuwe kleur van jullie muren of waar jullie dit weekend naartoe zullen gaan… Af en toe zul je er anders over denken dan je partner.

Jouw eigen visie


Besef dat dit heel normaal is. Het is juist heel belangrijk dat jullie allebei eerlijk durven te zijn in een relatie. Als je altijd maar toegeeft en meegaat in de mening van je partner, is dat zeker niet bevorderlijk voor het wederzijds respect dat je voor elkaar hebt. Bedenk dat je jouw eigen visie op zaken hebt, en dat jouw partner juist op jou is gevallen omdat je waarschijnlijk niet precies hetzelfde bent en denkt als hem of haar!

Botst het af en toe? Dat is juist gezond voor je relatie!

Ontploffing?!


Af en toe een pittige discussie kan ook de lucht klaren. Spanning bouwt zich anders alleen maar op, en mocht het dán een keer tot een ‘ontploffing’ komen, dan reageer je wellicht veel heftiger op elkaar dan als je elkaar eerlijk zegt als je het ergens niet mee eens bent. Probeer conflicten daarom niet altijd uit de weg te gaan: ga soms de confrontatie wél aan. Vooral over zaken waar je echt een duidelijke mening over hebt. En besef dat je partner misschien nog wel meer van je houd als je voor jouw mening opkomt!


Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation