Besef dit voordat je gaat trouwen

Voordat je gaat trouwen, of samenwonen for that matter, is het goed om te weten wat een langdurige relatie precies inhoudt. Als je al tien jaar samen bent, zal er weinig veranderen, maar als je elkaar nog maar kort kent, doe je er goed aan om dit artikel eerst te lezen.

Dingen die veranderen nadat je trouwt


In dit artikel lees je namelijk wijsheden van getrouwde vrouwen waarvan ze zelf wensen dat ze die al lang wisten vóór ze in het huwelijksbootje stapten. Zo zegt Sandra, die al 17 jaar getrouwd is: “Ik wou dat ik wist dat de seks beter werd na een poos. Iedereen zei dat de seks alleen fijn is in het begin, omdat het nog spannend is, maar eigenlijk wordt de seks beter na verloop van tijd. We worden ouder, zelfverzekerder, weten van elkaar wat we fijn vinden.”

Samenwonen is niet altijd leuk


Tessa is nog maar twee jaar getrouwd en daarvoor heeft ze slechts een jaar samengewoond met haar vriend. Wat zij graag van tevoren had willen weten, is dat samenwonen niet altijd even leuk is. Er zitten ook nadelen aan. “Als je 24/7 met iemand samenwoont, begrijp je pas echt hoe het is om samen te zijn met die persoon. Sommige dingen zijn niet bepaald fijn, zoals nare gewoontes. Je wil wel dat iemand zichzelf kan zijn natuurlijk, dus er moeten bepaalde compromissen gesloten worden.”

Leer communiceren voor je gaat samenwonen


De beste tip die Linda (21 jaar getrouwd) kan geven vóór je gaat samenwonen of trouwen, is dat je moet leren communiceren. De manier waarop mannen en vrouwen communiceren is enorm verschillend. Je hoeft je niet aan te passen aan de ander, maar je moet wel begrijpen hoe je met elkaar kunt praten over bepaalde zaken.

Een huwelijk is hard werken


Laura is 42 jaar getrouwd en wil dat iedereen weet dat een huwelijk soms heel hard werken is. Als buitenstaander zie je alleen de leuke, vrolijke momenten van mensen. Het is echt moeilijker dan je denkt. Het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel, maar er kan een moment komen dat je niet meer hetzelfde voelt voor je echtgenoot. Als je wil dat het huwelijk overleeft, kost het veel werk van beide personen.

Sanne van Bortel


Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation