5 leuke trouwcadeaus voor ieder budget

Hulde aan het bruidspaar! Bij een trouwfeest hoort natuurlijk een mooi cadeau voor het bruidskoppel. Je komt natuurlijk niet met lege handen aan. Maar het hoeft geen duur cadeau te zijn om te laten zien dat je blij bent voor het koppel. Een origineel trouwcadeau weet namelijk vaak meer waardering te kweken dan een duur cadeau. Daarom is het goed om eens te kijken naar wat leuke, originele cadeaus voor ieder budget. Op die manier hoeft ook je portemonnee er geen buil aan te vallen. Vergeet dus de enveloppen met inhoud en kies voor een origineel cadeau.

5 leuke cadeaus voor het bruidspaar


Er zijn allerlei leuke cadeaus te verzinnen voor het bruidspaar. Als je op het feest van een origineel bruidskoppel komt, wil je niet aankomen met afgezaagde cadeaus. Laat die enveloppe met geld of die fles champagne van 400 euro maar achterwege. Het kan ook een stuk origineler, en goedkoper.


© Hadrian | Shutterstock·com

1: Hoesjes voor de iPhone of iPad


Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Een hoesje voor de iPhone of iPad zal misschien niet meteen bij je opkomen, maar het is vaak een relatief budgetvriendelijk cadeau en het biedt toch bescherming aan de apparatuur die meegaat op huwelijksreis. Zo kun je voor de iPhone van het bruidskoppel bijvoorbeeld een OtterBox hoesje cadeau geven, naast een ander leuk cadeau. Deze hoesjes zijn van goede kwaliteit en stevig, dus ideaal voor op reis.

Daarnaast wordt natuurlijk de iPad meegenomen om samen alle felicitaties door te lezen op Facebook. Zo’n kostbaar apparaat wil het bruidspaar ook op reis goed beschermen. Geef daarom eens een iPad case cadeau. Daardoor ben je relatief goedkoop uit en geef je het bruidskoppel toch een leuk cadeau.


© SyedAliAshraf | Shutterstock·com

2: Een kaart met speciale gebeurtenissen


Een goed en relatief goedkoop cadeau is een wereldkaart. Op deze wereldkaart kun je dan zelf de speciale plekken aangeven voor het bruidskoppel. Bijvoorbeeld de eerste ontmoeting, de eerste zoen en de plek van het aanzoek. Ken je dus een reislustig bruidskoppel en vroeg hij haar in het centrum van de stad van de liefde, Parijs? Dan is deze kaart een leuk cadeau om te geven.

3: Badjassen voor het koppel


De eerste weken na het huwelijk, de wittebroodsweken, geniet het koppel zoveel mogelijk van elkaar. Vaak volgt er na een trouwerij een huwelijksreis. Een functioneel cadeau kan dan goed van pas komen, zoals een kwalitatieve badjes. Want zo’n badjas gaat lang mee. Je kunt deze eventueel laten bedrukken met de namen van het koppel erop. Het is belangrijk om te zorgen dat je voor beide personen van het koppel een mooie badjes hebt. Deze zijn in verschillende kleuren beschikbaar.


4: Plakboek


Soms gaat het om de herinneringen in plaats van om de waarde in geld van een cadeau. Een plakboek is relatief goedkoop aan te schaffen. Het is de moeite en de energie van de gever die het cadeau veel emotionele waarde geven. Ben je bijvoorbeeld de beste vriendin van het bruidspaar? Dan heb je vast veel foto’s gemaakt. Bijvoorbeeld bij de eerste ontmoeting of bij een wereldreis. Als je zulke foto’s hebt bewaard, kun je dit in een plakboek samenvatten. Maar ook als je geen foto’s hebt van het koppel zelf, zijn er genoeg leuke ideeën. Denk maar eens aan foto’s van de belangrijkste personen voor het koppel: familie en vrienden. Op die manier kun je het een gezamenlijke gift maken.

5: Humor in een tekening


Ga je naar een feest van een bruidskoppel dat wel kan lachen om een grapje? Dan kun je er ook voor kiezen om een portrettekening op het bruiloftsfeest cadeau te doen. Een tekenaar komt dan speciaal naar de locatie om er iets moois van te maken. Je kunt kiezen voor een serieuze tekening, maar een beetje te draak steken met een koppel dat altijd geintjes met anderen uithaalt is natuurlijk ook een leuk cadeau. Zo kun je bijvoorbeeld een karikatuur van het koppel laten maken. Dat is leuk voor aan de muur na de huwelijksreis. Op die manier geef je een cadeau met een blijvende herinnering cadeau.
Een karikatuur vergroot de lelijkheden overdreven uit. Mocht je weten dat het koppel dat niet leuk vindt, dan kun je ook een tekenaar inhuren die een soort ‘cartoonversie’ van het bruidspaar maakt.
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation