Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

3x tips voor een bruiloft in je eigen tuin

Heb jij een grote tuin en ben je gek op het buitenleven? Denk dan eens na over trouwen in je eigen tuin. Van een kleine ceremonie tot aan een groot feest. Laat je in deze blog inspireren en tover jouw tuin om tot een prachtige trouwlocatie.

Ga voor een thema

Er zijn oneindig veel mogelijkheden voor de aankleding van een bruiloftstuin. Onze tip: ga voor een thema. Dit maakt kiezen een stuk eenvoudiger. Een thema hoeft niet persé een stijl te zijn, zoals Vintage of Disco. Is reizen helemaal jullie ding? Laat de verschillende landen dan terugkomen die jullie hebben aangedaan. Een thema kan ook subtiel zijn, met één of twee kleuren die je laat terugkomen in de aankleding. Zoals goud en groen in de foto hieronder.


Zorg voor de juiste inrichting

Bij een bruiloft in de tuin moet je met een aantal zaken rekening houden. Vindt de ceremonie op gras plaats? Zorg dan voor een goede loper in het middenpad. Hiermee maak je de vloer gelijk en struikelt er niemand. Wil je dat iedereen er comfortabel bijzit tijdens de plechtigheden? Ga dan voor goede stoelen in de tuin. Voor een bruiloft staan witte tuinstoelen erg sfeervol op heldergroen gras. Aan te raden is het gras een aantal dagen van tevoren te maaien. Zodat het mooi kort gewiekt is en niet langer afgeeft op wellicht net nieuwe schoenen.

Houd rekening met het weer

Een buitenbruiloft brengt met ons klimaat natuurlijk wel risico’s met zich mee. Houd daarom de weersverwachtingen goed in de gaten. Wil je geen risico lopen? Plaats dan een mooie overdekte tent in je tuin. Houd ook rekening met de stand van de zon tijdens de ceremonie. Maak een opstelling waarbij niemand de zon in hoeft te kijken.

Dicht bij huis trouwen voelt net wat vertrouwder en daarom is de tuin een ideale trouwlocatie. Je hebt alles in eigen hand om de dag zo compleet mogelijk te maken.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation