Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Zutphen

Gemeente Zutphen
'S Gravenhof 2
7201 DN Zutphen

Trouwen in Zutphen 

Trouwen in de gemeente Zutphen betekent romantisch trouwen in een historische omgeving. Het ‘s Gravenhof met het stadhuis, de Walburgis kerk en het Hampshire Hotel - ‘s Gravenhof Zutphen vormen een uitstekende entourage voor een sfeervol begin van uw trouwdag.Elkaar het ja-woord geven in een van deze prachtige locaties heeft natuurlijk iets heel speciaals.
Ook voor de rest van uw trouwdag biedt Zutphen uitstekende mogelijkheden. Zo zal uw fotograaf ongetwijfeld veel mooie en karakteristieke plekjes kunnen vinden voor de bruidsreportage. In Zutphen zijn verder goede restaurants en hotels met een uitstekende keuken aanwezig. Voor liefhebbers van historie verdient het Hampshire Hotel ‘s Gravenhof Zutphen met haar opmerkelijke bruidssuites bijzondere aandacht. Als uw gasten tussen de feestelijkheden door even een frisse neus willen halen, dan is een wandeling door de Zutphense binnenstad of de dorpskern in Warnsveld zeker de moeite waard.

Op deze pagina vindt u verdere informatie, die u helpen kan uw trouwdag tot een onvergetelijke dag te maken. Ik wens u alle succes met de voorbereidingen en veel geluk in uw huwelijk.

Dhr. Wimar Jager                                               

Waarnemend burgemeester van de gemeente Zutphen.

Stijlvol trouwen in historisch Zutphen

Stijlvol trouwen in historisch Zutphen begint in het vijftiende eeuwse stadhuis, en in de Pauwenzaal van het Hampshire hotel Zutphen.

Het Stadhuis

Hoe oud het oorspronkelijke stadhuis is, is niet precies bekend. Uit een stadsrekening van 1426 blijkt dat het toen al bestond. Later zijn er verschillende delen bijgebouwd, zoals de vleeshal (de huidige burgerzaal) omstreeks 1451 en de Gedeputeerden Kamers in 1716. De krijgsemblemen, naast de twee grote deuren van de hoofdingang, zullen u zeker opvallen. Ze stammen uit 1716. Daarboven prijkt het wapen van het Kwartier van Zutphen. Bij binnenkomst in de ruime ontvangsthal ziet u het prachtige stucplafond. Jacob Muirer vervaardigde het in 1616. In de trouwzaal werd vroeger rechtgesproken. Op de schouw ziet u het kleurrijke stadswapen van Zutphen. In de trouwzaal met ongeveer veertig zitplaatsen kunt u verder de portretten bewonderen van de Grote Keurvorst van Brandenburg en van Nicolaus Freiherr von Westerholt.

De Pauwenzaal

De Pauwenzaal is één van de stijlkamers van het monumentale gebouwencomplex waarin het Hampshire Hotel –’s Gravenhof Zutphen is ondergebracht.Deze tweede trouwlocatie ligt op een steenworp afstand van het stadhuis en is bijzonder representatief. De Pauwenzaal met ongeveer veertig zitplaatsen is ingericht met originele achttiende eeuwse schouw, plafonds, deuren met houtsnijwerk en authentieke wandschilderingen van landschappen en jachttaferelen. Het Hampshire Hotel –’s Gravenhof Zutphen  - waarvan de Pauwenzaal deel uitmaakt - is gehuisvest in het zeventiende eeuwse Huize van de Kasteele en gecombineerd met moderne architectuur.  Dit complex is gebouwd op het ‘s Gravenhof, al eeuwen lang het bestuurlijke epicentrum van de hanzestad Zutphen. In 1996 werd het complex geheel gerestaureerd in de tegenwoordige tijd is het een echt culinaire toplocatie. U kunt in Zutphen op iedere dag van de week trouwen of uw partnerschap laten registreren. Bijvoorbeeld in onze 15e eeuwse trouwzaal. 

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Zutphen.

Trouwdag

De drukste maanden zijn mei, juni en september. In Zutphen kunt u online de locatie in het oude of nieuwe stadhuis vastleggen, de trouwambtenaar en de datum uitkiezen. Voordat u gaat trouwen of een partnerschap wilt registreren, moet u een verklaring huwelijk of partnerschap indienen. Dat heette eerst 'in ondertrouw gaan'. Dit doet u online.

U heeft hiervoor nodig:

DigiD (meer informatie op www.digid.nl)

een scan of foto van uw legitimatiebewijs (wij vragen u deze te uploaden) een scan of foto van het legitimatiebewijs van uw getuigen. Als u nog niet weet wie de getuigen zijn, dan kunt u de kopieën op een later moment naar ons opsturen. Aan het eind van de aanvraag betaalt u via iDEAL.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Afhankelijk van dag, locatie en tijdstip kost een huwelijksvoltrekking of een partnerschapsregistratie tussen de €0 en €1.387,85 Om trouwen voor iedereen mogelijk te maken, biedt de gemeente ook de een gratis of budget huwelijksvoltrekking of partnerschap registratie aan.

Gratis trouwen of partnerschap registratie

Gratis trouwen kan op maandagochtend om 9.00 en 9.30 uur en vindt plaats in een vergaderruimte in het stadhuis. U krijgt door de gemeente een ambtenaar burgerlijke stand  aangewezen. Naast het bruidspaar mogen alleen de getuigen hierbij aanwezig zijn. De ceremonie duurt maximaal 15 minuten.

Budget huwelijk of partnerschap registratie

Een budget huwelijk is op dinsdagochtend om 10.00 en 11.00 uur en vindt plaats in een vergaderruimte in het stadhuis. U krijgt door de gemeente een ambtenaar burgerlijke stand aangewezen. Naast het bruidspaar mogen er maximaal 10 extra personen bij aanwezig zijn. Dit is inclusief de getuigen en eventueel kinderen. De ceremonie duurt maximaal 30 minuten.

Kosten € 109,30      

Trouwen in het oude stadhuis

U kunt in Zutphen op iedere dag van de week trouwen of uw partnerschap laten registreren. Hieronder vindt u de beschikbare tijden en prijzen van het oude stadhuis.

Tijdens werkdagen en werktijden:

Maandag en dinsdag tussen 10.00 en 17.00 uur
Woensdag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur

Kosten € 399,15

Buiten werktijd:

Maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur
Zaterdag tussen 10.00 - 15.00 uur

Kosten € 870,15

Zon- en feestdagen:

Zondag en algemeen erkende feestdagen tussen 10.00 - 15.00 uur: € 1.074,60

Op andere tijdstippen: € 1.430,85

Eenmalig aangewezen locatie

Wilt u trouwen op een eenmalig aangewezen locatie bijvoorbeeld bij een restaurant, café of eigen woning? Dit is mogelijk. De kosten voor de huwelijksvoltrekking staan hieronder weergegeven.

Tijdens werkdagen en werktijden

Maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur kosten € 333,05

Buiten werktijd

Maandag t/m vrijdag tussen 17.00 en 20.00 uur
Zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur

Kosten: €414,05

Zon- en feestdagen

Zondag en algemeen erkende feestdagen tussen 10.00 - 15.00 uur

Kosten: €478,85

Op andere tijdstippen; Kosten: €752,70

Annuleren huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie

Wilt u uw huwelijksvoltrekking of uw partnerschapsregistratie annuleren? E-mail ons dan via info@zutphen.nl.

Kosten € 162,10

Partnerschap omzetten naar huwelijk

Wilt u uw partnerschap omzetten naar een huwelijk? Dit kunt u doen aan de balie van het stadhuis. Het omzetten van een partnerschap naar een huwelijk is altijd zonder getuigen. Als u een afspraak wilt maken hiervoor neem dan contact op.

Wilt u de partnerschap omzetten naar huwelijk met ceremonie? Dan gelden de bovenstaande kosten.

Partnerschap omzetten naar huwelijk, zonder ceremonie: € 51,90

Akten

Afschrift van de huwelijksakte: €16,60
Trouwboekje/partnerschapsboekje basis: €29,35 (wit van kunstleer)
Trouwboekje/partnerschapsboekje luxe: €31,45 (blauw suède)

Getuigen

Heeft u geen getuigen? Dan kunt u twee getuigen van de gemeente krijgen.

Kosten per getuige € 33,15

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation