Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Zundert

Gemeente Zundert
Markt 1
4881 CN Zundert

Trouwen in Zundert

Gefeliciteerd met jullie verloving! Het is een bijzonder moment waarbij jullie waarschijnlijk volop genieten van alle aandacht en liefde om jullie heen. Een van de meest speciale momenten in jullie leven is ongetwijfeld jullie trouwdag. De zoektocht naar de perfecte trouwlocatie voor jullie huwelijk kan soms een lastige opgave zijn, maar wist je dat de gemeente Zundert tal van mogelijkheden biedt voor een onvergetelijke trouwdag?

Bekijk maar eens alle trouwlocaties in Zundert en laat je inspireren. De gemeente Zundert is een prachtige plek om in het huwelijksbootje te stappen. Het is een sfeervolle en romantische gemeente waar jullie je ongetwijfeld direct thuis zullen voelen. Of jullie nu kiezen voor een intieme ceremonie in een historische trouwzaal of voor een grootse viering op een unieke buitenlocatie, in Zundert is alles mogelijk.

Een van de grootste voordelen van trouwen in de gemeente Zundert is de diversiteit aan locaties. Van historische monumenten tot moderne trouwlocaties, er is voor elk wat wils. Door het ruime aanbod is er altijd een locatie die bij jullie wensen past. En dankzij de ligging van de gemeente Zundert in het mooie Brabantse land, zijn er ook veel buitenlocaties om uit te kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een romantische ceremonie in een boomgaard of een feestelijke barbecue op een boerderij?

Maar niet alleen de locaties maken trouwen in Zundert bijzonder. Ook de gemeente zelf heeft veel te bieden. Zo is Zundert bekend vanwege de jaarlijkse Bloemencorso, een kleurrijk evenement dat door duizenden mensen wordt bezocht. Ook de sfeervolle straatjes, gezellige terrassen en leuke winkels maken Zundert een aantrekkelijke plek om te trouwen.

Bovendien staat de gemeente Zundert bekend om haar gastvrijheid. Het is een plek waar je je direct thuis zult voelen en waar de mensen er alles aan doen om jullie trouwdag onvergetelijk te maken. Of jullie nu houden van een traditionele ceremonie of een moderne viering, in Zundert is alles mogelijk en wordt er altijd met jullie meegedacht.

Kortom, trouwen in de gemeente Zundert is een bijzondere ervaring die jullie nooit zullen vergeten. Met de diversiteit aan locaties, de gezellige sfeer en de gastvrije gemeenschap, is het dé perfecte plek om jullie liefde te vieren en elkaar het jawoord te geven. Wij wensen jullie alvast een fantastische trouwdag toe!

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Dag en tijd    Kosten

Ma t/m vr 09.00 - 16.00 uur €457,40
Za 10.00 - 14.00 uur €800,40
Aanwijzen eenmalige trouwlocatie €95,20
Eenmalige aanwijzing BABS buiten de gemeente €114,50
Getuige van de gemeente €43,90
Trouw-/partnerschapboekje €50,90

Verder kost het €32,70 om een gereserveerde datum voor een huwelijksvoltrekking of geregistreerd partnerschap te annuleren of wijzigen, als dit minder dan 30 dagen voor de gereserveerde datum is. Dit geldt ook bij het omzetten van een geregistreerd partnerschap naar een huwelijk.

Trouwlocaties

Zundert beschikt over vier vaste trouwlocaties:

Trouwzaal in het gemeentehuis aan de Markt in Zundert
't Buyten Huys in Rijsbergen
Hoeve Klein Zundert
Annakapel in Zundert

Aan het gebruik van 't Buyten Huys, De Weegreyse, Hoeve Klein Zundert en de Annakapel als trouwlocatie zijn, naast de hierboven genoemde kosten, extra kosten verbonden. U regelt dit zelf met de betreffende locatie.

Trouwambtenaren

Maak alvast kennis met onze trouwambtenaren.

Verzoek éénmalige benoeming onbezoldigd buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Wilt u geen gebruik maken van een van onze trouwambtenaren dan bestaat de mogelijkheid om zelf iemand éénmalig te laten benoemen als onbezoldigd buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand.

U dient dan gebruik te maken van onderstaand formulier. U dient het formulier eerst te downloaden en uit te printen. Na invulling van het formulier kunt u het:

per e-mail, met eventuele bijlage(n), sturen naar de gemeente Zundert gemeente@zundert.nl inleveren bij de balie van Burgerzaken, Markt 1 in Zundert.opsturen naar de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert.

Verzoek éénmalige benoeming onbezoldigd buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand

Andere trouwlocatie

Het is ook mogelijk om een andere locatie eenmalig te laten aanwijzen als huwelijkslocatie. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden. Daarnaast moet u zich houden aan een aantal voorwaarden met het oog op de brandveiligheid. 

Kosteloos huwelijk of partnerschap

Er is ook een mogelijkheid tot een kosteloos huwelijk of partnerschap. Dit vindt plaats in de spreekkamer van het gemeentehuis.

Wekelijks zijn er twee mogelijkheden voor een kosteloos huwelijk of partnerschap:

Maandag om 09.30 uur
Donderdag om 09.30 uur

Bij deze kosteloze huwelijken of partnerschappen mag ieder maximaal één getuige meenemen.

 

 

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation