Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Zandvoort

Gemeente Zandvoort
Swaluëstraat 2
2042 KB Zandvoort

Trouwen in Zandvoort

Geacht bruidspaar,

Zandvoort is een levendige gemeente en heeft veel te bieden: de zee, negen kilometer strand, een groot natuurgebied. Steeds meer mensen die niet woonachtig zijn in ons mooie dorp ervaren dat trouwen in Zandvoort een schitterende gebeurtenis is.
 
Als u het voornemen heeft om in Zandvoort te trouwen of uw partnerschap te laten registreren staan we u graag met raad en daad ter zijde. Wij willen er met u een onvergetelijke dag van maken!

Trouwen in Zandvoort kan niet alleen in ons pittoreske gemeentehuis, maar ook op locatie. Denk hierbij aan een van de vele strandpaviljoens, het circuit of een andere locatie naar keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Om deze belangrijke dag in uw leven zo goed mogelijk te laten verlopen, moeten er een aantal zaken ruim van te voren worden geregeld. De informatie op deze pagina kan dienen als een eerste hulpmiddel. Voor aanvullende informatie kunt u de website van Zandvoort raadplegen www.zandvoort.nl of contact opnemen via: trouwen@zandvoort.nl.  

Ik wens u veel succes met de voorbereidingen van deze bijzondere dag, een heel fijne huwelijksdag en veel liefde en geluk voor de toekomst.

Met vriendelijke groet,

David Moolenburgh
Burgemeester van Zandvoort,

In Zandvoort kunt u niet alleen trouwen in het pittoreske gemeentehuis, maar ook op locatie! De mooie omgeving van Zandvoort, het strand en de duinen, biedt genoeg mogelijkheden voor een waanzinnig romantische fotoreportage.

Trouwen in het gemeentehuis van Zandvoort

Het monumentale gemeentehuis aan het Raadhuisplein is gebouwd in 1912 en ontworpen door gemeentearchitect Joh. Jansen. In april 2001 is het aangemerkt als rijksmonument.
Er zijn twee ruimtes waar huwelijksvoltrekkingen plaatsvinden; de Raadzaal en de oude B&W kamer. De Raadzaal beschikt over 70 zitplaatsen en eventueel 50 staanplaatsen. De ingang is via het statige bordes met een mooi entree via een trap met rode loper.  In deze prachtige zaal is boven de schoorsteenmantel de volgende spreuk te vinden:
‘Alle man van pas te maken
En door iedereen bemind
Zijn d’onmooglijkste zaken
Die men in de wereld vindt’
Trouwen in de oude B&W kamer van het Raadhuis. Voor kleinere gezelschappen (tot 20 mensen) kan getrouwd worden in de oude B&W kamer. Deze is recentelijk in oude glorie hersteld. Kenmerkend zijn onder andere de glas in lood ramen van drie oud burgemeesters van Zandvoort.

Trouwen op locatie in Zandvoort

In Zandvoort kunt u ook trouwen op locatie, zeven dagen per week tussen 9.00-22.00 uur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld horecagelegenheden, strandpaviljoens, Circuitpark Zandvoort of andere locatie naar keuze. Het aanwijzen van een locatie gebeurt altijd in overleg met de eigenaar van de locatie en met de afdeling Burgerzaken van de gemeente Zandvoort. 

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Zandvoort.

Trouwen of geregistreerd partnerschap in Zandvoort

Als u het voornemen heeft om in Zandvoort te trouwen of uw partnerschap te laten registreren staan wij u graag met raad en daad ter zijde.
Wij willen er met u een onvergetelijke dag van maken!

Huwelijk of partnerschapsregistratie 

Om uw relatie te laten registreren bestaan er twee mogelijkheden: het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. Het geregistreerd partnerschap wordt niet altijd in het buitenland erkend. Omdat de voorbereidingen voor partnerschap grotendeels overeenkomen met de voorbereidingen voor het sluiten van een huwelijk wordt voor de leesbaarheid hierna alleen gesproken over het huwelijk. Bedoeld wordt tevens het geregistreerd partnerschap. 

Melding voorgenomen huwelijk 

De (schriftelijke) melding moet worden gedaan in de gemeente waar u trouwt. In Zandvoort kunt u de melding schriftelijk of via de e-mail doen. Bij de melding stelt de ambtenaar burgerlijke stand vast of u in juridisch opzicht met elkaar mag trouwen. Hiervoor maakt hij gebruik van de BRP (Basisregistratie personen). Er zijn gevallen waarin er nog documenten (b.v. een geboorteakte, scheidingsakte) overlegd dienen te worden. Deze situatie kan zich voordoen bij: 

personen die onder curatele geplaatst zijn; 

personen in het buitenland geboren (dit geldt ook voor Nederlanders geboren in het buitenland); 

personen die in het buitenland wonen/gewoond hebben; 

personen die niet de Nederlandse nationaliteit bezitten. 

Na het ontvangen van de melding voorgenomen huwelijk wordt er met u besproken welke documenten eventueel nodig zijn. 

Het is van groot belang als er buitenlandse documenten nodig zijn, dat deze documenten van recente datum zijn en veelal gelegaliseerd dienen te zijn door de autoriteiten van het betreffende land.

Getuigen 

Bij de huwelijksvoltrekking moeten minstens twee en mogen ten hoogste vier meerderjarige getuigen aanwezig zijn. 

Trouwambtenaar

In Zandvoort worden de huwelijken voltrokken door speciale trouwambtenaren, de Buitengewoon ambtenaren burgerlijke stand (Babs). Uitzondering hierop vormen de kosteloze huwelijksvoltrekkingen op de maandagochtend, deze worden voltrokken door een ambtenaar burgerlijke stand van Burgerzaken. Het is mogelijk om een verzoek in te dienen om uw huwelijk te laten voltrekken door een Babs die benoemd is in een andere gemeente, of iemand anders dan een aangewezen babs.  Deze moet dan wel aan bepaalde criteria voldoen. In Zandvoort mag een huwelijksvoltrekking maximaal 45 minuten duren, u wordt verzocht hiermee in uw planning rekening te houden

Huwelijkse voorwaarden

Indien u op huwelijkse voorwaarden wilt trouwen moet u contact opnemen met een notaris. Aangeraden wordt dit tijdig vóór de huwelijksvoltrekking te doen. De huwelijkse voorwaarden moeten worden opgenomen in een notariële akte. De notaris zorgt ervoor dat de huwelijkse voorwaarden worden ingeschreven in het openbare huwelijksgoederenregister.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Melden dat u gaat trouwen of uw partnerschap laat registreren is gratis.

Gemeentehuis

Persoonlijke ceremonie op maandag tot en met vrijdag: € 524
Korte ceremonie op dinsdag: gratis
Persoonlijke ceremonie op zaterdag: € 1.206
Persoonlijke ceremonie op zondag: € 1.620

Zelfgekozen locatie

Maandag tot en met vrijdag: € 571
Zaterdag: € 1.156
Zondag: € 1.279
Deze kosten betaalt u aan de gemeente. De trouwlocatie stuurt u een factuur voor de huur van de locatie.

Extra kosten

Ambtenaar als getuige: € 27,10 per getuige
Trouwboekje: € 44,60
Internationaal uittreksel € 16,60

Annuleren

tot 61 dagen voor de trouwdatum: € 25,50
vanaf 60 dagen voor de trouwdatum: 10% van de leges, minimaal € 100

Contact

Voor afspraken, tijden en overige informatie kunt u contact opnemen met Burgerzaken van de gemeente Zandvoort, telefoon 14 023. Informatie: www.zandvoort.nltrouwen@zandvoort.nl

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation