Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Woensdrecht De gemeente Woensdrecht biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende ceremonies.

Gemeente Woensdrecht
Huijbergseweg 3
4631 GC Woensdrecht

Trouwen in Woensdrecht

Welkom!

Allereerst van harte gefeliciteerd met uw voorgenomen huwelijk of geregisteerd partnerschap! Op deze pagina vindt u alle informatie die u nodig heeft omtrent deze voorgenomen levensgebeurtenis. Zo kunt u hier terecht voor alle algemene informatie, informatie omtrent de ondertrouw, trouwambtenaren, locaties en voor het plannen van een afspraak. Al deze opties vindt u in de menubalk aan de linkerkant van de pagina.

De gemeente Woensdrecht biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit 3 verschillende ceremonies. Deze zien er als volgt uit:

1. Gratis huwelijk / geregistreerd partnerschap: op maandag en dinsdagochtend (om 08.45 uur) kunt u gratis trouwen. Hierbij worden alleen de formele handelingen verricht (er is geen persoonlijke invulling mogelijk).

2. Kort huwelijk / geregistreerd partnerschap: van maandag tot en met donderdagmiddag (tussen 13.30 en 17.00 uur) kunt u kiezen voor een korte, standaard ceremonie (geen persoonlijke invulling mogelijk). Locatie: de trouwzaal.

3. Ceremonieel huwelijk / geregistreerd partnerschap: van maandag tot en met donderdag (tussen 09.00 en 17.00 uur) en op vrijdag (tussen 09.00 en 21.00 uur) kunt u kiezen voor een uitgebreide ceremonie inclusief gastvrouw, muziek, persoonlijke invulling. Het is mogelijk om uw voorkeur voor een trouwambtenaar aan te geven. Locaties: zie trouwlocaties. Dit is eveneens, tegen extra betaling, mogelijk op zaterdag (tussen 09.00 en 17.00 uur).

Trouwlocaties

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Woensdrecht.

Domaine de Brabantse Wal
Trouwzaal / kapel in het gemeentehuis
Orangerie Mattemburgh
Protestantse Kerk Ossendrecht
B&B Haute Bruyère / Slapen in een vliegtuig

Melding voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap

Wijziging ondertrouw sinds 1 september 2015

Vanaf 1 september 2015 doet u geen huwelijksaangifte of aangifte van geregistreerd partnerschap meer. Hiervoor in de plaats komt het melden van uw voornemen om een huwelijk of een partnerschap aan te gaan. Deze melding kunt u persoonlijk of schriftelijk doen. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u gaat trouwen of het geregistreerd partnerschap aangaat. U hoeft dus niet langer in de woonplaats van één van beide partners in ondertrouw te gaan.

Een uitzondering geldt voor het paar dat buiten Nederland woont, en waarvan één van beiden de Nederlandse nationaliteit bezit. Zij moeten de verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van Den Haag.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Huwelijksvoltrekking / geregistreerd partnerschap op het gemeentehuis

€ 495,- (maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur), 
€ 746,- (zaterdag en door de overheid vastgestelde vrije dag van 9.00 – 17.00 uur).

Korte formele huwelijksceremonie/ geregistreerd partnerschap: 

€ 200,- (maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 17.00 uur).

Gratis huwelijk/geregistreerd partnerschap - gratis (maandag- en dinsdagmorgen om 8.45 uur)

Huwelijksvoltrekking / geregistreerd partnerschap op een trouwlocatie

€ 746,- indien op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 21.00 uur.
€ 990,- indien op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur.

Naast de leges voor de huwelijksvoltrekking, is het mogelijk dat de locatie kosten in rekening brengt voor bijvoorbeeld het gebruik van de ruimte.
Let op! Voor een annulering of wijziging van een reeds aangemeld huwelijk / geregistreerd partnerschap wordt € 46,- in rekening gebracht, óók bij een gratis huwelijk.

Trouwboekje

€ 45,- voor een trouwboekje / partnerschapsboekje bedragen bij alle vormen van huwelijksvoltrekking.

Getuigen (via de gemeente)

€ 23,- per persoon.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation