Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Westerwolde

Gemeente Westerwolde
Dorpsstraat 1
9551 AB Sellingen

Trouwen in Westerwolde

Als je op zoek bent naar de perfecte locatie voor jullie huwelijksceremonie, dan is de gemeente Westerwolde een geweldige keuze! Deze regio heeft alles wat verloofde stellen nodig hebben voor een onvergetelijke trouwdag.

En wat is dat dan allemaal? Ingrediënten voor DE perfecte bruiloft zijn als volgt: Westerwolde biedt een prachtige natuurlijke omgeving, met bossen, meren, rivieren en akkers die de perfecte achtergrond vormen voor jullie trouwfoto's. Of je nu een buitenbruiloft wilt, of liever binnen in een prachtig pand, Westerwolde heeft zoveel keuze voor iedereen. Kijk maar eens tussen de beschikbare trouwlocaties in Westerwolde. 

Maar dat is niet alles! Westerwolde is ook rijk aan historische en culturele bezienswaardigheden, die een prachtig decor vormen voor jullie trouwceremonie. En als het gaat om eten en drinken, dan hoef je je geen zorgen te maken. De regio is bekend om haar culinaire hoogstandjes, waaronder lokale bieren en kaas. Hier kun je de gasten verrassen met een smaakvolle maaltijd, die jullie trouwdag nog specialer maakt.

Westerwolde is ook een geweldige locatie voor verloofde stellen die op zoek zijn naar een actieve huwelijksreis. Er zijn veel wandel- en fietspaden, waar je kunt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving. En voor degenen die liever in beweging blijven, zijn er talloze sportieve activiteiten, zoals paardrijden, vissen en golfen. Klinkt goed, toch? 

Trouwen in Westerwolde is een unieke ervaring die jullie of jullie bruiloftsgasten nooit meer zullen vergeten. Het is de perfecte combinatie van natuur, cultuur en vermaak, en biedt een onvergetelijke locatie voor jullie trouwceremonie. Dus waar wacht je nog op? Maak jullie droom waar en trouw in Westerwolde!

PS: Hebben jullie nog meer hulp nodig bij het organiseren van de bruiloft? Op onze website vind je talloze professionals in allerlei branches. Tevens hebben wij ook talloze inspiratie artikelen op de site staan. Doe alvast lekker inspiratie op! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Gemeentehuis Sellingen
Gratis huwelijk op dinsdag of woensdag om 9.15 uur gratis

Gemeentehuis Sellingen
Verkorte plechtigheid, maandag tot en met donderdag 9.00 - 17.00 uur € 130,65

Gemeentehuis Sellingen 
Maandag tot en met vrijdag 9.00 - 17.00 uur € 287,45

Bijzonder huis
Maandag tot en met vrijdag 9.00 - 17.00 uur € 195,05

Gemeentehuis Sellingen of een andere locatie
Op een bijzondere dag (zaterdag) of een bijzonder tijdstip € 548,80

Overige kosten

Trouw- en partnerschapsboekje getypt of geschreven: € 33,75
Trouw- en partnerschapsboekje gekalligrafeerd: € 39,60
Getuige medewerker gemeente Westerwolde: € 24,80
Indien van toepassing: Onderzoek geschiktheid andere locatie: € 263,35

 

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation