Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Waalre

Gemeente Waalre
Koninging Julianalaan 19
5582 JV Waalre

Trouwen in Waalre 

Wij zijn verheugd dat u voor ‘de mooiste dag van uw leven’ de gemeente Waalre heeft uitgekozen als lokatie om te trouwen.

Trouwen, of het laten registreren van partnerschap, is een bijzondere, feestelijke gebeurtenis. Een speciale dag in uw leven waarvoor veel geregeld moet worden. De gemeente Waalre zal zich graag voor u tot het uiterste inspannen om deze, voor u zo bijzondere gebeurtenis, te laten verlopen zoals u wenst. U zult geen spijt krijgen dat u ons heeft uitgekozen.

Om u alvast terzijde te staan bij alles wat geregeld moet worden voor deze dag bieden wij u deze pagina aan. Deze pagina bevat waardevolle informatie voor elk aanstaand bruidspaar of aanstaande partners. Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen dan staan wij graag voor u klaar om u te helpen.

Wij wensen u alvast een onvergetelijke en fijne dag en heel veel geluk toe voor uw gezamenlijke toekomst.

Afdeling Publiekszaken

Team Burgerzaken, Gemeente Waalre

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Waalre.

Het gemeentehuis in Waalre

Het Huis van Waalre ligt middenin de natuur, direct aan een prachtig ven. Een uitermate geschikte locatie voor het maken van mooie foto's. De Raadzaal is gevestigd in het gerestaureerde, monumentale oude Raadhuis. Maar eenmaal binnen tref je een prachtige, moderne ruimte aan met een uitstekende geluidsinstallatie en de mogelijkheid om foto’s te projecteren. Door de flexibele banken biedt de trouwzaal veel mogelijkheden. Je kunt als bruidspaar onderdeel uitmaken van de kring van getuigen en ouders, een intieme setting. Maar ook een centrale plaats innemen in deze kring. Er is een aparte ontvangstruimte voor het bruidspaar zodat je even de rust kunt nemen voor de huwelijksceremonie én een mooie entree kunt maken. In de Raadzaal is ruimte voor maximaal 80 gasten.

Kortom de gemeente Waalre denkt dat ze u alle elementen kan bieden om van de mooiste dag in uw leven een succes te maken.  Als u nog wensen heeft, laat het ons weten. Indien mogelijk zullen wij proberen deze wensen te vervullen.

Muziek

Tijdens uw dag wilt u wellicht graag muziek horen waar u van houdt. U wilt misschien wel ‘jullie liedje’ draaien tijdens dit bijzondere moment. Uiteraard is daar gelegenheid toe. De trouwzaal beschikt over een muziek­installatie. De muziek moet aangeleverd worden op een USB stick. Mocht u gebruik willen maken van onze muziekinstallatie dan verzoeken wij u of uw ceremonie­meester om vooraf even contact met ons op te nemen.

Wilt u op een andere locatie in Waalre trouwen dan is dat ook mogelijk. Hiervoor moet 3 maanden voor de huwelijksdatum een verzoek ingediend worden bij het college. Deze locatie wordt dan eenmalig aangemerkt als ‘huis der gemeente’ als aan een aantal voorwaarden is voldaan. De voorwaarden vindt u op de site van de gemeente Waalre.

Parkeren

Als u gebruik maakt van de trouwzaal in het gemeentehuis zal het parkeren normaal gesproken geen problemen opleveren.Parkeren kan op 3 locaties, locatie 3 is aan de overkant van de Koningin Julianalaan bij het Stationskoffiehuis.Aan de Lissevenlaan is nog een parkeerplaats bij de bezoekersingang.

Beide ingangen zijn gemakkelijk toegankelijk voor rolstoel­gebruikers.  

Rijst

In veel gemeenten is het verboden om rijst te strooien na de voltrekking van de plechtigheid. Bij ons niet! Als u het kersverse bruidspaar of de partners een vruchtbaarheids­zegen wilt meegeven, mag u van ons naar hartelust rijst strooien.

Melding van voorgenomen huwelijk

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan? Dan moet u eerst een melding voorgenomen huwelijk/ geregistreerd partnerschap doen. Deze melding vervangt de huwelijksaangifte/ ondertrouw. U doet de melding in de gemeente waar u wilt trouwen of uw geregistreerd partnerschap wilt aangaan. Wilt u in Waalre trouwen, maak telefonisch  een afspraak of vul onderstaand formulier in.

Voorwaarden

Uiterlijk 14 dagen voor het officiële huwelijk meldt u dit bij de gemeente waar u gaat trouwen;

U bent niet met iemand anders getrouwd of geregistreerd partner van een ander;
U bent beiden 18 jaar of ouder;
U heeft geen bloedverwantschap met uw partner, bijvoorbeeld (half)broer, (half)zus, kind;
U neemt minimaal 2 en maximaal 4 getuigen mee, die 18 jaar of ouder zijn.

Informeer bij de gemeente welke documenten u verder nodig heeft als u:

Niet de Nederlandse nationaliteit hebt;
Niet in Nederland woont;
In het buitenland bent geboren of hebt gewoond;
In het buitenland getrouwd bent geweest.

Tarieven 2024 (onder voorbehoud)

Locatie Het Huis van Waalre

Maandag en dinsdag   09.00 uur gratis 

Maandag t/m vrijdag
09.15 - 17.00 uur € 445,00
17.00 - 21.00 uur € 610,00
Zaterdag 10.00 - 21.00 uur € 610,00

Locatie Oude Wilibrorduskerk

Maandag en dinsdag   09.00 uur Niet mogelijk

Maandag t/m vrijdag
09.15 - 17.00 uur € 610,00
17.00 - 21.00 uur € 610,00
Zaterdag 10.00 - 21.00 uur € 825,00

Locatie Zelfgekozen Locatie

Maandag en dinsdag   09.00 uur Niet mogelijk 

Maandag t/m vrijdag
09.15 - 17.00 uur € 610,00
17.00 - 21.00 uur € 610,00
Zaterdag 10.00 - 21.00 uur € 825,00

Trouwboekje

De kosten voor een trouwboekje bedragen € 40

Gratis huwelijk

U kunt gratis trouwen op maandag- en dinsdagochtend om 9.00 uur;

Voorwaarde is dat u allebei staat ingeschreven in Waalre;

Duur: ongeveer 10 minuten;
Alleen het bruidspaar en de getuigen zijn aanwezig. Maximaal 8 gasten;
Het huwelijk vindt plaats in een spreekkamer van het gemeentehuis.

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

Als u eenmaal als partners bent geregistreerd, kunt u niet meer met elkaar trouwen. U kunt het geregistreerd partnerschap wel omzetten in een huwelijk. Het omzetten kan in elke Nederlandse gemeente plaatsvinden. Bij de omzetting zijn geen handtekeningen van getuigen nodig.

Indien u in Waalre uw geregistreerd partnerschap wilt omzetten in een huwelijk maakt u telefonisch een afspraak. De omzetting gebeurt in principe aan de balie van de afdeling burgerzaken. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Belangrijke adressen

Bezoekadres burgerlijke stand
Koningin Julianalaan 19
5582 JV Waalre
Telefoon: 040 - 2282500

Postadres burgerlijke stand
Postbus 10.000
5580 GA Waalre

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag: 8.30 tot 12.30 uur. En op donderdag tot 19.30 uur.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation