Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Trouwen in de Gemeente Voerendaal

Gemeente Voerendaal
Raadhuisplein 1
6367 ED Voerendaal

Trouwen in Voerendaal

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! En hoe leuk is het dat jullie overwegen om te trouwen in de prachtige gemeente Voerendaal? Deze gemeente in het zuiden van Nederland heeft zoveel te bieden voor een fantastische trouwdag… Ontdek het maar op deze pagina! 

Ten eerste biedt de gemeente Voerendaal veel mooie plekken voor jullie trouwfoto's. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige natuur rondom de gemeente, waar jullie prachtige romantische foto's kunnen maken. Of misschien hebben jullie liever een industriële achtergrond voor jullie foto's? Dan zijn er ook verschillende bijzondere locaties te vinden in de gemeente. Wist je trouwens dat je via onze website ook direct een trouwfotograaf in de buurt kunt inhuren? Kijk eens tussen onze professionals! 

Daarnaast heeft de gemeente Voerendaal een aantal fantastische trouwlocaties waar jullie de ceremonie kunnen houden. Of jullie nu kiezen voor een historisch pand, een intiem kasteel, of een moderne locatie, er is voor ieder wat wils. En het beste is dat deze locaties allemaal goed bereikbaar zijn, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Bekijk hier alle trouwlocaties in Voerendaal. 

En zoek je naast die trouwfotograaf nog andere professionals en leveranciers om jullie bruiloft in Voerendaal tot een succes te maken? Dan ben je hier aan het goede adres! Op onze website vind je niet alleen talloze inspiratie artikelen, maar ook professionals op elk denkbaar gebied. Van dj tot bruidstaart en alles eromheen. Je vindt het hier! 

Ook handig om te weten: in het gemeentehuis van Voerendaal kunnen jullie gratis trouwen. Vraag naar de voorwaarden bij de gemeente zelf, of bezoek de website van de gemeente voor meer informatie. Gratis trouwen kan vaak slechts op één of twee bepaalde dagen in de week, op een specifiek tijdstip. Houd hier dus rekening mee! De dagen zullen snel volgeboekt zijn. Het is dus helemaal niet verkeerd om ruim op tijd een tijdslot te reserveren. Succes met het organiseren van de bruiloft! 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Tarieven 2023 (onder voorbehoud)

Tarieven voor het voltrekken van een huwelijk, registratie van een partnerschap of omzetting van een huwelijk in een partnerschap en omgekeerd:

Trouwen in het gemeentehuis

dinsdag en donderdag om 09.00 uur gratis (Dit betreft een sobere voltrekking, uitsluitend ondertekening van de akte);
maandag en woensdag van 09.00 t/m 18.30 uur € 200
dinsdag en donderdag van 09.30 t/m 18.30 uur € 200
vrijdag van 09.00 t/m 18.30 uur € 200
zaterdag van 09.00 t/m 18.30 uur € 375
trouwboekje "de luxe" in blauw leer € 40
het inzetten van een ambtenaar als getuige € 37,95

Trouwen op locatie

Het tarief voor de beoordeling en administratieve afhandeling van een verzoek om op een locatie te mogen trouwen/partnerschap laten registreren binnen de gemeentegrenzen bedragen € 100
Maandag t/m donderdag van 10.00 t/m 21.00 uur (met uitzondering van een nationaal erkende feestdag) € 225
Vrijdag van 10.00 t/m 21.00 uur (met uitzondering van een nationaal erkende feestdag) € 225
Zaterdag van 10.00 t/m 20.30 uur (met uitzondering van een nationaal erkende feestdag) € 425

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation