Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Venray

Gemeente Venray
Raadhuisstraat 1
5801 MB Venray

Trouwen in Venray

Een gelukkig stel past Venray wel .....

U bent natuurlijk al een gelukkig stel, maar staat nu op het punt om dat voor altijd te bezegelen. Als huwelijkspartners of in een andere vorm van verbintenis. Ik hoop natuurlijk dat uw besluit om uw verbintenis in Venray te bezegelen het geluk alleen maar groter maakt. Venray heeft wel iets met levensgeluk. In het gemeentewapen van Venray figureert heel nadrukkelijk de bij. Een prachtig insect. Het nuttige diertje, zoemend vliegend van bloem naar bloem, staat min of meer symbool voor nijverheid en samenwerking. Het schept voldoening en geluk en bezorgt honing. Af en toe, wanneer de bij nijdig is, kan het steken. Tja zijn dit niet al de herkenbare ingrediënten van de verbintenis tussen twee mensen die hun verdere leven met elkaar willen delen? U begint uw nieuwe levensfase in Venray. U hoopt uiteraard op veel levensgeluk en voorspoed. Aan Venray zal het niet liggen! Venray wil er alles aan doen om uw start onvergetelijk en gelukkig te maken. Onze ambtenaren van de burgelijke stand maken de akte op en proberen er een toepasselijke en toegesneden plechtigheid van te maken. Dat kan in een aantal mooie locaties in de gemeente. Bijvoorbeeld in het adembenemend spannende en welhaast paradijselijke Odapark, genoemd naar de Venrayse heilige Sint Oda, de latere naamgeefster van Sint-Oedenrode, Ook vele venrayse ondernemers kunnen van betekenis zijn voor de start van uw nieuwe levensfase. Daarover leest u alles op deze pagina. Mocht u nog vragen hebben, neemt u rustig contact op met onze afdeling Publieksdiensten.

Graag wens ik u heel veel plezier en succes bij het voorbereiden van uw feestdag en heel veel geluk daarna. Alvast mijn welgemeende felicitaties!

Leontien Kompier
Waarnemend burgemeester van Venray.

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Venray.

Trouwen in Venray

U kiest heel bewust voor een huwelijk. Daarom is het belangrijk dat alles van tevoren goed is geregeld, zodat de dag zelf perfect zal verlopen. Voor een huwelijk in Venray vindt u hier de nodige informatie. Als wij spreken over een huwelijk, dan spreken wij tevens over een geregistreerd partnerschap.

Trouwlocaties 

Gemeentehuis

Het monumentale gemeentehuis van Venray ligt midden in het centrum naast de Grote Kerk. Het was vroeger een klooster. Als bruidspaar hebt u met uw gasten een eigen ingang. Bij de ceremonie is een bode van de gemeente uw gastvrouw of –heer. Er zijn 2 trouwzalen.

Trouwzaal Oda

Trouwzaal 'Oda' is geschikt voor een gezelschap tot 20 personen.

Trouwzaal in de kapel / Raadszaal

Met een gezelschap tot maximaal 60 personen kunt u terecht in de trouwzaal in de kapel.

Adres en contact

Raadhuisstraat 1
5801 MB Venray
Telefoon: (0478) 52 33 33
e-mail: gemeente@venray.nl

Andere locaties

De Witte Hoeve

De Witte Hoeve is een sfeervol, modern partycentrum en hotel op loopafstand van het centrum van Venray. De Witte hoeve beschikt over zalen voor groepen van verschillende grootte waar u kunt trouwen, dineren en feesten. Ook beschikt De Witte Hoeve over 30 hotelkamers, waarvan 2 bruidssuites.

Het Theehuis

Het ruim 100 jaar oude Theehuis staat midden in het Odapark. Dit is een prachtig natuurpark met hedendaagse beeldende kunst. Het is geschikt voor grotere en kleinere gezelschappen.

Hoeve De Boogaard

Deze romantische plek is een ultieme plek voor een huwelijk. De hoeve straalt romantiek uit. Jullie feest kan van begin tot eind bi De Boogaard plaats vinden.

Hotel Asteria

Hotel Asteria is rustig gelegen aan de rand van Venray en biedt alles onder één dak. De contactpersoon begeleidt jullie bij het voorbereiden van deze voor jullie unieke dag.

Eigen trouwlocatie

Wilt u in een eigen gekozen locatie trouwen? Hier zitten wel (wettelijke) voorwaarden aan. Neem op tijd contact op met de gemeente om te bekijken of uw keuze hieraan voldoet.

Aanvragen

De beheerder geeft in onderstaand formulier een verklaring af. Hierin staat dat hij de locatie voor het huwelijk ter beschikking stelt en dat de locatie aan alle wettelijke eisen voldoet

De beheerder (of uzelf) geeft de ondertekende verklaring af bij de gemeente Venray.De gemeente beslist of de locatie gebruikt kan worden als trouwlocatie. U krijgt hierover een brief

Huwelijksdatum bespreken

U kunt persoonlijk langskomen of even bellen om te informeren of een datum en tijdstip nog vrij zijn. Dan kunt U daarna doorgaan met het plannen van uw, eventuele, andere afspraken. Wij leggen de datum en het tijdstip voor u vast (als er geen belemmeringen zijn). Dit verplicht ons niet om het huwelijk dan ook te voltrekken. Hiervoor moet u eerst voldoen aan een paar formele zaken. Deze worden hierna beschreven.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u met elkaar wilt trouwen, mag u zelf de trouwlocatie kiezen. Meld uw plannen bij de gemeente waar u het huwelijk wilt laten plaatsvinden. 
Neem hiervoor tijdig contact op met de gemeenten. Doe de melding op z'n vroegst 1 jaar voor uw trouwdag. De gemeente controleert of u met elkaar mag trouwen. 
Krijgt u toestemming, dan kunt u met elkaar trouwen. Lees meer informatie op de pagina 'Trouwen'. 
Woont u niet in Nederland? Maar wilt u wel in Nederland trouwen? Lees dan de informatie op de pagina 'Trouwen in Nederland als u in het buitenland woont'.

Getuigen

Bij een huwelijk neemt u minimaal 2 en maximaal 4 getuigen mee. U kunt de gemeente Venray ook vragen om getuigen te leveren. Hieraan zijn wel kosten verbonden. De getuigen ondertekenen ook de huwelijksakte.

Keuze Babs

De Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (Babsen) presenteren zich met een persoonlijke informatiepagina via: www.venray.nl/trouwen. U maakt zelf een keuze van de Babs die u uw huwelijk wilt laten sluiten. Zodra de datum van uw huwelijk vast staat, gaat de gemeente de gewenste Babs benaderen om te kijken of hij/zij beschikbaar is. Soms zijn er stellen die zelf contact opnemen met een Buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand (andere gemeente) of zij willen een ambtenaar van de burgerlijke stand eenmalig voor het huwelijk laten benoemen. Dit is mogelijk en hiervoor gelden dan andere tarieven. U moet zelf wel extra voorbereidingen treffen en dit bespreken en regelen met gemeente Venray. In Venray vinden er geen huwelijken plaats waarbij de Babs in Toga gekleed is. Gemeente Venray heeft hier bewust voor gekozen.

Gratis huwelijk

In de wet is geregeld dat iedereen moet kunnen trouwen, ook als iemand de kosten daarvan niet kan betalen. In dat geval is het mogelijk om gratis te trouwen op donderdagmorgen tussen 9.00 en 10.00 uur. Bij een gratis huwelijk zijn de voorzieningen beperkt. Er vindt geen voorgesprek met u plaats. De ceremonie wordt beperkt tot de kern-onderdelen en vindt plaats in een ruimte binnen het gemeentehuis of een vervangende ruimte. Er wordt geen toespraak gehouden en er is geen keuzemogelijkheid van ambtenaar burgerlijke stand. U kunt maximaal 4 getuigen meenemen om het huwelijk bij te wonen. Het aantal gasten is door de ruimte beperkt. De plechtigheid duurt ongeveer 10-15 minuten.

Kosten 2023 (onder voorbehoud)

Kosteloze ceremonie 

Gemeentehuis Maandag 09.00 uur of 09.30 uur Geen gasten € 0,00

Uitgebreide ceremonie

Gemeentehuis Odakamer Maandag t/m vrijdag 09.00 – 16.00 uur Max. 22 € 358,30
Gemeentehuis Odakame Zaterdag 11.00 – 16.00 uur Max. 22 € 450
Gemeentehuis Raadzaal Vrijdag 09.00/10.00/15.00 of 16.00 uur Max. 60 € 472,60
Gemeentehuis Raadzaal Zaterdag 11.00 – 16.00 uur Max. 60 € 564,20
Eigen locatie Maandag t/m vrijdag 10.00 – 18.00 uur € 269,70
Eigen locatie Zaterdag 11.00 – 16.00 uur € 380,35

Overige kosten

Trouwboekje kunstleer € 20,40
Trouwboekje leer € 41,40
Verklaring huwelijksbevoegdheid € 27,50
Annulering / wijziging € 54,70
Benoemen eigen trouwambtenaar € 81,50
Benoemen eigen trouwlocatie € 81,50
Omzetten partnerschap in huwelijk* € 106,70
Getuige van de gemeente € 107

* Wilt u een huwelijksceremonie bij het omzetten van uw partnerschap? Dan komen er kosten bij. Deze kosten zijn afhankelijk van de soort ceremonie en locatie.

Gratis trouwen of partnerschap aangaan

Op maandagochtend om 09.00 uur of 09.30 uur kunt u gratis trouwen of een partnerschap aangaan in het gemeentehuis.

Voorwaarden voor een gratis huwelijk of partnerschap:

alleen getuigen zijn aanwezig (maximaal vier);
er zijn geen andere gasten aanwezig (denk aan: kinderen, fotografen, partners van getuigen);
op het moment van het doen van de melding moet één van beide partners woonachtig zijn in de gemeente Venray.

Internet

Op internet kunt u via de link www.venray.nl/trouwen alle informatie terugvinden over Trouwen in Venray. De Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand (Babsen) presenteren zich met een persoonlijke informatiepagina. U maakt zelf een keuze van de Babs die u uw
huwelijk wilt laten sluiten. Zodra de datum van uw huwelijk vast staat, gaat de gemeente de gewenste Babs benaderen om te kijken of hij/zij beschikbaar is.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation