Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Venlo

Gemeente Venlo
Venlo

Trouwen in Venlo

Bruid en bruidegom

Trouwen in Venlo; voor iedereen is er een ruime keuzemogelijkheid. De trouwzaal in Belfeld, één van de trouwzalen in het historisch stadhuis in hartje Venlo, het gemeentehuis van Tegelen of het prachtige Château Holtmühle in Tegelen. Zelfs een heuse ‘huwelijksboot’ behoort tot de mogelijkheden. Een fraaie trouwlocatie is het historische Domani. Na een ingrijpende interne verbouwing is het stadhuis van Venlo weer helemaal klaar voor de ontvangst van bruidsparen en hun familie en vrienden. Op de dag dat een belangrijke keuze bevestigd wordt hoort natuurlijk ook een passende sfeer. En dat biedt de gemeente Venlo.

Onze gelukwensen!  
Afdeling Publiekszaken, Gemeente Venlo

Klik hier voor het overzicht van de trouwlocaties in Venlo.

De dag van je leven beleven..... in Venlo!

Een sfeervolle huwelijksvoltrekking. Dat is voor veel bruidsparen in Venlo het begin van een nieuwe fase in hun leven. De weg naar eigen huis voert door een ander huis. De gemeente Venlo biedt het aanstaand bruidspaar een ruime mogelijkheid aan locaties waar het huwelijk voltrokken kan worden.
Allereerst het historisch stadhuis in het centrum van Venlo. Voltooid in 1598 vormt het al meer dan 400 jaar met zijn uivormige torens een karakteristiek onderdeel van de Venlose skyline, gezien vanaf de overkant van de Maas, de rivier die Venlo in tweeën snijdt. En zoals bruggen de beide stadsdelen aaneensmeden tot één geheel, zo smeedt ook het huwelijk twee afzonderlijke personen tot een eenheid. En dit smeedwerk gebeurt in Venlo nog steeds onder andere in de rustieke ruimten van het stadhuis.

Trouwlocaties

Als u trouwt in het stadhuis van Venlo of het raadhuis in Arcen betaalt u voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap en het gebruik van de ruimte. Deze locaties zijn in beheer bij de gemeente.

Als u trouwt in een woonhuis betaalt u voor het huwelijk/geregistreerd partnerschap hetzelfde tarief als in het stadhuis van Venlo en raadhuis Arcen.

Als u trouwt op een andere locatie, betaalt u de gemeente een lager tarief, alleen voor het huwelijk of het geregistreerd partnerschap. De kosten voor het gebruik van de ruimte regelt u rechtstreeks met de locatie en zijn afhankelijk van uw wensen.

Locatie bijzonderheden

Stadhuis Venlo, Hertogkamer 30 zitplaatsen
Reserveren via gemeente Venlo
Stadhuis Venlo, Raadzaal 60 zitplaatsen en staanplaatsen
Reserveren via gemeente Venlo
Raadhuis Arcen 30 zitplaatsen
Reserveren via gemeente Venlo
De Hamar, Belfeld 90 zitplaatsen
Stadskantoor Venlo Alleen op donderdag tussen 9.00 uur en 10.00 uur. Lagere kosten.
Domani (Dominicanenkerk), Venlo 40 zitplaatsen
Château Holtmühle, Tegelen 25 zitplaatsen
't Raodhoes, Blerick 60 zitplaatsen
Limburgs Museum, Venlo
Theater de Maaspoort, Venlo
Jochumhof, Steyl
Kasteeltuinen Arcen
Partyboot de Maashopper

Behalve op de locaties in het overzicht, kunt u ook kosteloos trouwen of uw partnerschap laten registreren in het Stadskantoor Venlo. Dit kan alleen op maandag tussen 9.00 uur en 9.30 uur. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten en er is geen mogelijkheid tot het spelen van muziek. Het gezelschap, met het bruidspaar, is niet groter dan 10 mensen.

Melding van voorgenomen huwelijk

Als u in Venlo wilt trouwen of u wilt een geregistreerd partnerschap aangaan, dan moet u dit uiterlijk twee weken van te voren melden bij de gemeente. Geen van beide partners hoeft in Venlo te staan ingeschreven.

We raden u aan de aangifte zo vroeg mogelijk te doen en eerst te bellen met de gemeente. We kunnen dit feestelijke moment dan zo goed mogelijk regelen, samen met u.

Zorg dat u de trouw-locatie op tijd heeft geregeld. Een aantal locaties reserveert u via de gemeente. Om andere locaties te reserveren moet u zelf contact opnemen met het bedrijf of de organisatie.

Tarieven 2023 ( onder voorbehoud )

Maandag t/m vrijdag (stadhuis) € 528,00
Maandag t/m vrijdag (woonhuis) € 528,00
Zaterdag (stadhuis/woonhuis) € 913,00
Zondag of algemeen erkende feestdag (stadhuis/woonhuis) € 1.142,00
Maandag t/m vrijdag (andere locatie) € 286,00
Zaterdag (andere locatie) € 671,00
Zondag of algemeen erkende feestdag (andere locatie) € 908,00
Dinsdag tussen 9.00 uur en 9.30 uur (stadskantoor) € 178,00
Maandag tussen 9.00 uur en 9.30 uur (stadskantoor) Gratis
Bijzonder huis (ziekenhuis of hospice) € 277,00

Extra kosten

Afschrift akte van huwelijksaangifte of partnerschapsaangifte € 15,70
Trouwboekje of partnerschapsboekje € 37,35
Bewijs huwelijksbevoegdheid € 27,50

Annulering

Tot twee weken voor de huwelijks- of registratiedatum krijgt u het betaalde bedrag terug, verminderd met een bedrag van € 75,00

Binnen twee weken voor de huwelijks- of registratiedatum krijgt u het betaalde bedrag terug, verminderd met een bedrag van € 100,00

Bij het annuleren op de dag van de voltrekking of registratie of het niet verschijnen bij een gratis voltrekking of registratie, betaalt u voor de uitgevoerde werkzaamheden € 100,00

Bij het annuleren op de dag van de voltrekking of registratie of het niet verschijnen bij een reeds betaald huwelijk, krijgt u geen geld terug en betaalt u geen extra kosten. 

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation